Parti

2023.10.30. 14:34

Halloween a péri iskolában

Kisalföld.hu

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, melyet elsősorban az angolszász országokban tartanak. A kelták hite szerint október 31-én este a holtak szellemei visszatérnek és mivel beköltözhetnek az élőkbe, az emberek félelmükben különféle álcázó maskarákat öltenek, mert ezzel akarják becsapni és összezavarni a holtak szellemeit. Ezek a szokások eljutottak Magyarországra is, és egyre népszerűbbek. A halloween szimbóluma a vicsorgó töklámpás (Jack-o’-lantern). A hiedelem szerint Jack lelke a lámpás fényénél keresi örök megnyugvását. 

A Péri Öveges József Általános Iskola nyolcadikos diákjai is halloweenpartit rendeztek. A már hagyománynak számító délutánon az iskola apraja-nagyja maskarát öltött. Boszorkányok, vámpírok, szellemek, fekete macskák és egyéb rémségek lepték el az iskolát. Mindenki lelkesen készült. Ez a délután a vidámságról szólt, ugyanakkor megismerkedhettek a gyerekek más országok hagyományaival is. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában