Együttműködés

2023.09.27. 13:42

Segítség a pályaválasztásban - Iskolaigazgatók jártak a győri kórház laborjában - fotók

Az iskolaigazgatók is belekóstolhattak a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház skill-laboratóriumának élményeibe. Kedden kifejezetten Győr-Moson-Sopron vármegyei intézményvezetőknek tartottak körbevezetést. Az esemény célja, hogy tovább mélyítse az együttműködést a kórház és az intézmények között.

Dániel Viktória

A skill-labor interaktív programja bemutatja a fiataloknak az egészségügy világát, ezzel is segítve őket a pályaválasztásban. Fotó: Nagy Gábor

A Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház skill-laborja évek óta töretlen sikerrel mutatja be a pályaválasztás előtt álló fiataloknak az egészségügy világát. 

– A mai nap célja, hogy megerősítse a skill-laborban évek óta tartó pályaorientációs tevékenységet – mondta el Csordás Adrienn, a kórház ápolási igazgatója. – Az elsődleges cél, hogy minél több diákkal megismertessük az egészségügyi munkát, és hogy segítsünk a pályaválasztásban azoknak, akik úgy érzik, motiváltak, hogy ezen a területen dolgozzanak. A program eddig hatalmas siker, a hozzánk érkező diákok száz százaléka pozitív élményekkel távozik, természetesen ez nem jelenti azt, hogy mindenkiből egészségügyi dolgozó lesz majd. Ugyanakkor reméljük, hogy ezen tapasztalatok nyomán elismerik és megbecsülik majd azok munkáját, akik ezen a területen dolgoznak. 

Az összefoglaló előadást követően az intézményvezetők maguk is végigjárhatták a skill-labor termeit, ahol szakképzett személyzet mutatta be, egyes állomásoknál milyen egészségügyi feladatokkal ismerkedhetnek meg a diákok. Ilyen például a defibrillátor használata, a mesterséges légútbiztosítás, vénaszúrás vagy a tartós kanülös beteg ápolása. De lehetőség van magukra ölteni egy öregségi és terhességi szimulátort is. Utóbbiakat az intézményvezetők is magukra öltötték. 

– Tanulóink rendszeresen járnak a pályaorientációs napokra, és eddig mindig csupa pozitív élménnyel tértek vissza – mondta el Csüdömné Szalai R Judit, a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola igazgatója. – A mai nap számomra is élményekben dús volt, és megerősített abban, hogy a kórházzal közös együttműködést folytatni kell. Ezek az alkalmak nagy segítséget jelentenek a diákoknak a jövőbeni pályaválasztást illetően is. Segítenek behatárolni, hogy milyen területek érdeklik őket, erre pedig ezek az interaktív alkalmak sokkal jobbak, mint az oktatóvideók. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában