200 munkatárs 90 liter vért adományozott

2023.09.04. 12:05

Önkéntes véradások és egészségügyi szolgáltatások az Audi Hungariánál

Ötvenhatodik alkalommal szerveztek az Audi Hungariánál önkéntes véradási akciót, amelyen 200 munkatárs 90 liter vért adományozott az Országos Vérellátó Szolgálaton keresztül - írta közleményében az Audi Hungária.

Kisalföld.hu

Forrás: Audi Hungária

Először 2008-ban szerveztek a győri gyárkapukon belül véradást, és azóta évente többször is szerveznek a vállalatnál.

A négykarikás vállalat munkatársai a tavalyi véradási akción akár 566 ember életét is megmenthették. Idén a „Maci Kórház – Menjünk együtt haza” kezdeményezéshez is csatlakoztak. A dolgozók által adományozott plüssmackók a gyermekmentőkbe kerülnek, ahol az ellátásra szoruló lurkók ajándékba kapják őket.

Az Audi Hungaria nagy hangsúlyt fektet a munkatársai egészségének megőrzésére. A vállalatnál működő egészségügyi központokban magas színtű az orvosi ellátás. Tavaly 10 orvos és 13 nővér 41 000 esetben biztosított munkaalkalmassági vizsgálatokat, akut és krónikus betegellátást, valamint egészségügyi szűrővizsgálatokat. A központokban dolgozó gyógytornászok több mint 10 500 kezelést végeztek el, hozzájárulva ezzel az ott dolgozók fizikai jóllétéhez.

A fizikai egészség mellett a mentális egészségre is nagy hangsúlyt fektetnek: a lelki egészség szolgálat szakemberei konzultációkkal segítik az audisokat a lelki egyensúlyuk megőrzésében. Az Audi Hungaria egészségügyi szolgáltatásai között a munkatársak elsősegély oktatása is szerepel – 2022-ben 901 fő teljesítette a tanfolyamot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában