Kultúra két napon át

2023.09.28. 14:37

Népfőiskolai tanulmányút Agyagosszergényben

A Közi Horváth József Népfőiskola meghívására kétnapos tanulmányúton vettek részt a Széchenyi István Egyetem Apáczai-karának közösségszervezés szakos hallgatói. Negyven fiatal pillanthatott be a térség közművelődésének színes világába.

Bódvai Ildikó

A program a népfőiskola alapító-vezetője, Szalai Viktor és a közösségszervezés BA szakfelelőse, dr. Vehrer Adél együttműködésében valósult meg. A szervezésben Zsolnay Janka mesteroktató és Magyarász Eszter, a népfőiskola programszervezője is részt vett. Először a megye értéktári tevékenységeit, értékeit, hungarikumait mutatták be, valamint tájékoztatást adtak a közművelődési feladatokról. Később a térség nagyrendezvényeit, fesztiváljait ismerhették meg a hallgatók. Így például a Tízforrás Fesztivált, a Nyárzáró Vidéki Gasztroprogram és Csipketalálkozót, valamint a Nyitott Porták az Alpokalja–Fertő-tájon elnevezésű programot. 

A második napon a kistelepülések kulturális feladatellátásába, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület, valamint a Rábaközi Helytörténet-kutatók Társulatának tevékenységébe nyerhettek betekintést a résztvevők. Végezetül ellátogattak a hegykői Csipkeházba, majd Farádon Élő Imre honismereti magángyűjteményét tekinthették meg. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában