Az állatokat is szolgálják

2023.09.29. 11:34

Két rendőrautónyi adomány a győri menhely lakóinak

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az Állatok Világnapja alkalmából adománygyűjtést szerveztek a győri menhelyen élő állatoknak.

Kisalföld.hu

Forrás: police.hu

Életünkben meghatározó szerepet játszanak a házi- és haszonállatok. Erre a szoros kapcsolatra hívja fel a figyelmet az Állatok Világnapja, amit Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet védőszentjének emlékére október 4-én tartanak. Az Állatok Világnapjának célja, hogy az ember-állat barátságot megerősítse és felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára, hiszen az állatok nem csak boldogabbá teszik életünket, de segítik is mindennapjainkat.

A főkapitányság és az öt városi rendőrkapitányság állománya együttműködésével két „rendőrautónyi” adomány gyűlt össze, melyet csütörtök délelőtt a rendőrség képviselői adtak át Nagy Péter kuratóriumi tagnak, az „Emberek az állatokért” alapítvány által működtetett győri állatmenhely részére.

Akárcsak a tavalyi évben,  a szeptemberi felhívásukat követően a megye rendőreinek összefogása idén is példaértékű eredményt hozott. A hivatásos és polgári állomány több hétre elegendő száraz és nedves tápot, vitaminokat, jutalomfalatokat és játékokat gyűjtött, amelyek az állatmenhely lakóinak mindennapjait hivatottak szebbé tenni.

Az átadás apropóján a rendőr kollégák a menhely néhány lakójának azzal is kedveskedtek, hogy egy rövid sétát tettek velük a környéken - számolt be az eseményről a rendőrség.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy az állatoknak tilos fájdalmat, szenvedést vagy sérülést okozni, valamint őket rossz körülmények között tartani! Számolni kell azzal, hogy ha az állatot nem a jogszabályoknak megfelelően tartják, gondozzák, az szankciót vonhat maga után. Az állataik sorsáért felelősséggel tartoznak és fontos, hogy erre figyelmeztessék a környezetünkben élő embertársaikat is! - hívja fel a figyelmet a rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában