EuroSkills

2023.09.26. 14:36

Fantasztikus sikereket aratott két győri diák Gdańskban

Büszkék lehetünk a magyar versenyzőkre, mert tehetségüknek és kitartó munkájuknak köszönhetően Magyarország 17 versenyszámban szerzett érmet a EuroSkills Gdansk 2023 Európa-bajnokságon.

Kisalföld.hu

A WorldSkills Hungary történetében először hozta el a magyar csapat a Jos de Goey Best in Europe, vagyis az Európa legjobbja díjat is informatikai rendszerüzemeltető versenyszámban.

A záróünnepséget követően dr. Hankó Balázs a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért, felnőttképzésért felelős államtitkára adta át a csapat kiválósági érmeit.

Külön öröm, hogy Ölbei Zsolt László (autószerelő) kiválósági érmet nyert, aki a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium tanulója, felkészítő tanára Őri Péter.

Lampert Benedek (ács), pedig 6. helyezést ért el a Győri SZC Gábor László Építő- és Faipari Szakképző Iskola tanulójaként. Szakértője Forró Máté volt.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában