Ünnepség

2023.09.19. 21:27

A megyéspüspök áldotta meg az új győri pékséget - fotók

Ünnepélyesen is megnyitott kedden kora este a győri vidéki buszpályaudvarnál a Pedró Pékség új üzlete.

Kisalföld.hu

Az ünnepség végén együtt vágták át a nemzeti szalagot. Fotók: Nagy Gábor

A hivatalos átadón a Cifra Műhely Egyesület néptáncosai idézték fel a magyar virtust tánclépéseikkel, a talpalávalót a Fajkusz Banda szolgáltatta.

Az eseményre ellátogatott Kara Ákos és Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselők, Szeles Szabolcs, Győr alpolgármestere, Bassák Attila, Sokorópátka polgármestere, valamint dr. Szabó Norbert Écs polgármestere. Kara Ákos beszédében a találkozások és az értékőrzés fontosságára hívta fel a figyelmet.

- Vajda Péter és családja értéket teremt és őriz. Legújabb üzletüket pedig a térség legnagyobb találkozási pontján nyitották meg. A bolt garancia arra, hogy az ide betévedők ízig-vérig magyar termékeket kapjanak. Remélem, hogy ez a közösségépítő munka még generációkon át tovább ível, hogy tovább folytatódhasson a keresztény és magyar hagyományok őrzése. Valamint, hogy a fiatal vállalkozóknak is követendő lesz az itt tapasztalható értékőrzés - fejtette ki az országgyűlési képviselő.

Vajda Péter, a Pedró Pékség ügyvezető igazgatója meghatottan beszélt legújabb pékségük megnyitóján.

- A mai nap nagy ünnep számunkra, olyan örömteli pillanat, mint amikor kisül a ropogós, finom kenyér. Szerencsére minden úgy sikerült, ahogyan elterveztük és ezért most hálát adunk. Az új üzlet egy fontos pont, hiszen itt futnak össze a vidéki szálak. Együtt élünk a térséggel, ha kell segítünk, alkotunk, hogy részesei lehessünk - fogalmazott Vajda Péter, majd dr. Veres András megyéspüspök megáldotta a pékséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában