Ünnep

2023.08.03. 19:21

Harmincéves évfordulóját ünnepelte az újrónafői Árvácska Nyugdíjas Klub - Fotók

Kilenc település nyugdíjas klubjait vendégelték meg.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Pénzes Imréné és néhány lelkes idős ember fiatalos lendülettel hozta létre az újrónafői nyugdíjas klubot. Az akkori polgármester, Kovács Péterné karolta fel a javaslatot, és megadott mindent a csapatnak, akik kezdetben tizenhárman álltak össze. 

Most harmincadik évét ünnepelte az Árvácska: a  Mosonmagyaróvár és Környéke Nyugdíjas Egyesület és kilenc település klubja képviseltette magát az ünnepségen. Az elmúlt háromévtizedet Ábrahám Lajosné klubvezető elevenítette fel. 

– A világ változik és mi magunk is változunk, de jó lenne, ha közösségünk szellemisége nem változna, hogy jó valahova tartozni, a problémákat közösen hamarabb megoldjuk, a kibeszélt gondok csak felére csökkennek, hiányosságainkat kikacagni, jókat nevetni és csak a szépre emlékezni – zárta gondolatait a klubvezető.

A Kisalföld érdeklődésére elmondta, jelenleg tizenhat tagot számlál a klub. Kéthetente találkoznak, szívesen kapcsolódnak be a falu programjaiba a falunaptól a szemétszedésig. Vállalják a zöldterületek, köztéri növények gondozását. A kistérségi nyugdíjas programokból is aktívan kiveszik részüket, örömmel találkoznak a térség klubjaival. Hamarosan egy csapatépítő kirándulást terveznek Szigetközbe, felfedezve annak látványosságait. Erre az ünnepre is nagyon készültek, ajándékkal kedveskedve a vendégeknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában