Kikapcsolódás

2023.08.13. 08:26

Fiatal lány nyerte a chilievő versenyt Sopronnémetiben a jótékonysági Motoros Családi Napon - képek

Programokkal egybekötött jótékonysági Motoros Családi Napot tartottak Sopronnémetiben a sportpályán és kenukikötőben szombaton.

Vámos Annamária

Horváth Sára lett a chilievő verseny győztese.

Fotó: Németh Ferenc

Az önkormányzat és az egy éve alakult motoros csapat, a Darazsak szervezésében egymást követték az előadások, versenyek, bemutatók. Délelőtt a motorosok megáldása után elfogyasztották a bográcsban főtt ételeket az eseményen résztvevők. A szervezők mindegyike készített becsületkasszás gulyást, illetve pincepörköltet is ebédelhettek a látogatók. A Darazsak házilag készített süteményeket és kürtös kalácsot is kínáltak.

A chilievő verseny nagy meglepetéssel zárult. Horváth Sárát a barátai nevezték be viccből, ő volt a 10 résztvevős versenyben az egyetlen nő. A riválisoknak hét, egyre csípősebb fajtájú paprikát kellett elfogyasztani, és Sára mellől könnyüket potyogtatva hullott ki a kilenc férfi. Első helyezettként egy kupát és egy chili válogatást vihetett haza a fiatal hölgy.

A balesetvédelmi előadáson még a felnőtteknek is a legnagyobb élményt az úgynevezett „részeg szemüveg” okozta. Fellépett a rendezvényen a bogyoszlói Rábaköz Néptáncegyesület, majd Sipos Ferenc, Aquaman néven tartott előadást.

Felbőgtek a motorok és elindultak a felvonulásra. Mindeközben a színpadon a Bogyoszlói fuvolások, Napfarkas, majd a Nyúli Borbarát Dalkör csodás dallamai szórakoztatták a nagyérdeműt.

Ezután a Csillaggyűjtő tánccsoport növendékei csillogtatták meg kiemelkedő tudásukat.

A motorosok csigapárbaja és Krasznai Tamás slágerei után kifulladásig tartott a mulatság.

A befolyt összegekből a faluban a községi játszótér felújítását tervezik. Gyűjtöttek tartós élelmiszereket és üdítőket is szép számmal a Pásztoriban lévő Felnőttkorú Fogyatékosok Otthonának támogatására, amit jövő hét végén fognak átadni a motorosok.

- Egy gondolat vezérelt minket, hogy első alakalommal megszervezzük ezt a jótékonysági rendezvényt a Darazsák első születésnapján, mégpedig a szándék, hogy segítsünk másokon - tudatta lapunkkal Sipos Lajos az egyik főszervező, a Darazsak oszlopos tagja, aki azt is elmondta, hogy a későbbiekben terveznek még ilyen programokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában