kisalfold.hu videó

2023.08.11. 11:38

Édesapja hagyatékát őrzi a Ménfőcsanakon élő Ichkerr Róbert

Ménfőcsanakon él Ichkerr Róbert,aki édesapja hagyatékát őrzi otthonában. A gyári munkás édesapa zeneszeretete és a későbbi cimbalom iránti elfogultsága gyermeke szívében igazi értéket képvisel .

Kisalföld.hu

Ichkerr Róbert

A hétköznapok nehézkes időszakában együtt újították fel a neves zenészektől megvásárolt cimbalmokat. Az aprólékos munka, nagyon sok kitartást és erős idegzetet kívánt mindkét fél részéről. A hangszereknek is lelkük van és az odaadó szorgalmas munka eredményeként, egy hangszertárat létesített otthonában a ménfőcsanaki fiatalember. Minden hangszernek egy-egy története van , amire ha ránéz, sorban jönnek elő a hozzá tartozó apró történetek.

Ichkerr Róbert a hangszertár gyűjteményével emléket kíván állítani annak az örök érvényű igazságnak, ami az emlékeken túl édesapja legkedvesebb foglalatosságának ad helyet. Nem csak a fotókon őrzőtt régi idők kerülnek napvilágra. A régi idők korszakában kiadott eredeti kották mind ott hevernek a hangszertár gyűjtemény mellett, amelyekből Ichkerr Tibor tanult meg cimbalmozni és szórakoztatta alkalmi közönségét .A zene szeretete már korábbi dinasztiából örökölt, ugyanis az édesapa szülei közül, apai ágon hegedűkészítőt is tudhat maga mögött az Ichkerr família. Ugyan cimbalmozni nem tanult meg Róbert, de zongorán elsajátította a zenét. Játszik komoly és popzenét, csakúgy mint magyar nótát vagy sanzonokat, amit időnként gyakorol is otthonában.

A zongorázással töltött élmény eszébe juttatja számára, hogy ő kinek is a fia tulajdonképpen, s ahogy ő vallja:a végletek emberének a gyermeke.

Fotók és szöveg: Gulyás Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában