Öt tanuló a döntőben

2023.07.05. 10:22

Világbajnokságra készülhetnek a soproni rothos diákok

kisalfold.hu

A rothos diákok, Eszlinger Mátyás és Mihálicz Martin felkészítő tanárukkal, Viasz-Kádi Tiborral.

Öt tanuló mérte össze tudását két hete a World Skills 2024 Lyon válogatóverseny döntőjén. A Roth Gyula Erdészeti Technikumot két diák képviselte a versenyen: Eszlinger Mátyás (12/cf) és Mihálicz Martin (11/cf). A feladat egy éjjeliszekrény elkészítése volt. A munkafolyamat több részfeladatot tartalmazott. Fakötést, intarziát és fiókot kellett a bútorhoz illeszteni. 

A diákok a rendelkezésre álló időkeretet okosan kihasználva teljesítették a feladatot és szép eredményekkel zárták a versenyt. Pontegyenlőséggel megosztott első helyezést ért el Eszlinger Mátyás (KASZC Roth Gyula) és Siba Dénes (BKSZC Kozma Lajos Faipari Technikum). Második lett Mihálicz Martin (KASZC Roth Gyula), harmadik Majdanics Tibor (BKSZC Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskola). Eszlinger Mátyás és Mihálicz Martin a World Skills 2024 Lyon világbajnokságon képviselik majd Magyarországot. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában