Tábor

2023.07.19. 09:59

Szabadon, kreatívan Tatabányán - fotók

Kreativitás-, vizualitásfoglalkozásokat tartottak a Tatabányai Nyári Napközis Táborban, amelynek idén a Herman Ottó Általános Iskola épülete adott helyet.

Kiss T. József

Fotók: Kiss T. József

A Tatabánya önkormányzatának fenntartásában működő nyári napközis táborban Kodolányi Sebestyén médiaművész tíznapos művészetpedagógiai gyakorlatsorozatot tartott a gyermekeknek. A 6–14 éves korosztály közösségi élmények sorozatában tapasztalta meg az önkifejezés felszabadító erejét, a médiatudatosság fontosságát és az egymásra odafigyelés jelentőségét. A program előzménye a kőszegi Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben létrejött közösségfejlesztő, művészeti program. Kodolányi Sebestyén gyakorlatvezető célja egy közreadható módszertan kidolgozása. A tatabányai projekt ennek a hosszú távú munkának az egyik eleme.

 

A projektzárón a gyerekek az elkészült műveikkel mutatkoztak be. A foglalkozások eredményeit diavetítéssel egybekötött előadáson Kodolányi Sebestyén ismertette a jelen lévő pedagógusokkal, a tábor vezetőjével, Pozsár-Hajdu Ilonával. Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere is kíváncsi volt az eredményekre és a fogadtatásra. 

Kodolányi Sebestyén elmond­­ta: hamar elrepült a tábor 10 napja, amely idő alatt sok hasznos dolgot tanultak. A gyerekek felszabadultan alkothattak. Mint mondta, az önkifejezés igényét szeretné magasabb szintre emelni bennük, ami boldogságot, örömet szerezhet számukra. Természetes anyagokkal, festékekkel dolgoznak, amivel a természetközeliséget hangsúlyozza. Olyan módszertant szeretne kidolgozni, később pedig akár kézikönyv formájában kiadni, amely segíti a pedagógusok munkáját. Tapasztalata szerint a gyerekek szeretik ezt a fajta alkotómunkát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában