Büszkeség

2023.07.13. 10:57

Sok szép jármű között a legszebb a farádi veterán Danuvia

A térség egyik legszebb veterán motorját birtokolja a farádi Élő Imre. Nemcsak ő gondolja így, hanem a szakemberek is rendre neki ítélik oda a különböző versenyek díjait.

Cs. Kovács Attila

Továbbra is töretlen a népszerűsége a farádi Danuvia 125-ös motornak. Tulajdonosa, Élő Imre pedig ugyanolyan büszkén ül a nyergébe, mint 1962-ben, amikor alig tizennyolc évesen megvásárolta a járművet, hitelből és az „aratási pénzből”. Legutóbb az ajkai és az ugodi veteránversenyekről hozta haza a legszebb járműnek járó serleget a nyugdíjas. Ezekre a versenyekre mindig két keréken, a Danuviával megy Imre bácsi. 

Élő Imre (jobbra) az ugodi járműtalálkozón a fődíjas Danuviával és a rendezvény főszervezőjével, Kontrád Gáborral.

– Annyi szép járművet látok a találkozókon, gyönyörű autókat, motorokat. Öröm nézni őket. Aztán még nagyobb öröm, hogy a végén az én öreg motoromat „szólítják” az eredményhirdetésnél. Büszke vagyok rá, hiszen már több mint hatvan éve járunk együtt. Szerintem ez igazán ritkaság, talán ezt is díjazzák egy-egy versenyen – mondta a Kisalföldnek Élő Imre. – Nyilván azt is számításba veszik, hogy ilyen motor már nem nagyon van forgalomban. Egyedi darab. 
Élő Imre „versenynaptára” már szinte tele van a nyárra. Készül a Danuviával Beledbe, Kenyeribe, Újkérre, Mosonmagyaróvárra és Hegyeshalomba is. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában