Nyárbúcsúztatóért főztek

2023.07.25. 11:09

Nyolc ország ízeit kóstolhatták Kapuváron

A kapuvári Szent Anna-napi búcsú keretein belül rendezte meg az ÍzvadÁszok Gasztronómiai Egyesület és a Szabadtűzi Lovagrend a második Nemzetek Konyhája elnevezésű bemutató főzést. A hagyományteremtő jelleggel életre hívott rendezvény dr. Dukai Miklós államtitkár és a kapuvári önkormányzat támogatását élvezi, valamint a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán nyert forrást is fel tudták használni a programhoz.

Vámos Annamária

A Nemzetek Konyhája közös főzésen részt vevő csapatok képviselői a kupákkal. Ételeikkel rászoruló gyerekeket támogatnak.

Fotó: Vámos Annamária

Nyolc csapat, a Nyárligeti Ivásznik, a Szentjánosi Német Kolbászkák, Szlovákiából a Robi Team, a Szárföldi Kemence Barátok, Himodi Bicskások, Mosonmagyaróvárról a Kopasz és Bandája, egy hódmezővásárhelyi csoport, valamint a kapuvári ÍzvadÁszok örvendeztették meg ételeikkel a búcsúba érkezőket. 

Magyar László, az ÍzvadÁszok vezetője elmondta: – Szerettük volna elhozni Kapuvárra más tájegységek ételeit. Több csapatnak volt kötődése ahhoz a nemzethez, aminek az ételét készítette. A Himodi Bicskások erdélyi tárkonyos tokányát valóban Erdélyből származó résztvevő készítette. Minden csapatot elismerésképpen kitartó munkájáért kupával és oklevéllel ajándékoztunk meg. 

Az ételt támogató kóstolójeggyel osztottuk szét, a befolyt összegből szeretnénk egy nyárbúcsúztatót tartani a rászoruló gyerekeknek – mondta el a Szabadtűzi Lovagrend nyugat-dunántúli főkapitánya. 

Németh István, a Szárföldi Kemence Barátok vezetője, aki társaival tavaly is részt vett az eseményen, arról számolt be, hogy nagyon jól érezték magukat a már összerázódott csapatban. Idén örmény fűszeres csirkecombbal készültek, és jövőre is szívesen jönnek a rendezvényre. Olyan ételek készültek még, mint csülkös pacalpörkölt, füstölt csülökre ültetett szárma, pjeskavica & smokvica, sertéspörkölt juhtúrós sztrapacskával, sváb májleves és thai csirkemell. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában