Két hete indultak

2023.07.09. 15:10

Bringával Franciaországba értek az egykori pannonhalmi bencés diákok - fotók

Két hete tekernek már és Franciaországban járnak a pannonhalmi apátságtól induló biciklis zarándokok, akik a Bethesda kórház javára ajánlják az útjuk során befolyó adományokat.

Bella Violetta

Két hete úton a Pannonhalmáról indult bencés öregdiákok, bringával már Franciaországban járnak.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, négy volt bencés diák, Bódy Ágoston, Knáb András Benedek, Nádudvari Csongor, Szép Levente június 25-én vágott neki a 3600 kilométeres távnak, hogy augusztus elsejére Lisszabonba, a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra érjenek.

Két hét alatt nagyjából az út egyharmadát tették meg, napi 100, 150 kilométer tekeréssel, egy-egy pihenőnap közbeiktatásával. Apátságoknál és egyéb önkéntes felajánlásként érkező helyszíneken szállnak meg. Útjuk egyben jótékony célt szolgál, egy fürdetőeszközt és egy mérleget szeretnének az összegyűlt adományokból venni a Bethesda gyermekkórház mozgásképtelen kisbetegei számára.

 

Amíg Svájcban jártak, nem működött az online útkövetés, de már újra láthatjuk merre és milyen sebességgel gurulnak a volt fiúk. Közben Levente a napokban átesett a második defektjén, így lassan profi lesz a javításban. 

Berni pihenőnapjukon a fiúk hódoltak a helyiek egyik kedves időtöltésének, vagyis kilométereken át sodortatták magukat az Aare folyó árjával. Franciaországról egyelőre annyit árultak el, épp olyan, mint amilyennek a Tour de France közvetítéseken látni.

 

 

Külhoni magyarok sűrűn meglepik, vagy várják őket üzenetekkel, étellel, legutóbb Amerikából küldtek ismerősök támogató, biztató üzenetet a csapatnak.

Adományokkal segíteni a fiúk céljait, vagy követni a kalandjaikat a ridetolisboa.hu honlapon és a Kerékpárral Lisszabonba WYD 2023 facebook oldalon keresztül lehet, élő nyomkövetés pedig ezen az oldalon lehetséges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában