Szőlő és bor

2023.06.22. 14:32

Vegyszermentes borászatról tanácskoztak Sopronban - fotók

Kellemes nyári előadást tartottak borkostolóval és bográcsebéddel egybekötve csütörtökön a Steigler szőlészetben, ahol soproni termelők ismerkedhettek meg elméletben és gyakorlatban az organikus termesztéssel.

Papp Fanni

Soproni termelők ismerkedhettek meg elméletben és gyakorlatban az organikus termesztéssel. Fotó: Máthé Daniella

A rendezvény célja, hogy minél bővebb körben népszerűsítsék az organikus termesztést, és bemutassák a soproni gazdáknak, hogy ez egy működő jól működő gazdálkodási módszer.

- A szőlészetünkben pedig kézzel fogható képet kaptak arról a jelenlévők, hogy a talajtakarás, a növényvédelem és az érzés, ami körbeveszi a 12 hektárt abszolút működő rendszer. A borok is azt bizonyítják, hogy érdemes ezzel foglalkozni - mondta el Varga Tamás, a Steigler Pince borásza. Hozzátette, a jó bor megszületése 90 százalékban a szőlőben dől el.

- A soproni és környékbeli borászoknak tartottunk demonstrációs előadást a Steigler Pincészet közreműködésével, amiben azt mutattuk be, hogy hogyan működik a szőlészetben a biológiai növényvédelem. Mindez nem arról szól, hogy a permetezőgépbe bioszerre cseréljük a kémiait, sokkal inkább egy komplex szemléletet kínál. Nagyon fontos, hogy egy komplett ökoszisztémát működtetünk többek között a virágokkal, a talajtakarással és a beporzók munkájával - részletezte Szabó Iván a Biocont Magyarország Kft. szaktanácsadója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában