Előfutam

2023.06.30. 08:56

Iváni Vágta - Dobognak a paták

Idén is megrendezik Ivánban a budapesti Nemzeti Vágta előfutamát, ahol kishuszár- és felnőtt- előfutamokon bizonyíthatják rátermettségüket a versenyzők.

kisalfold.hu

Népes közönség előtt, látványos körítéssel és izgalmas futamokon dőlt el a helyezések sorsa a tavalyi elővágtán. Fotó: Szalay Károly

Az Iváni Vágtát július 1-jén rendezik meg a Lovas Majorban, amit az Iváni Lóbarátok Egyesület és Iván Község Önkormányzata közösen szervez. A futamokon részt vevő versenyzők közül az első három helyezett pénzjutalomban részesül, a futamok felvezetését pedig a Soproni Hadijátszó és Baráti Kör lovas huszárai biztosítják. 

A családbarát rendezvény, ahol minden korosztálynak készülnek szórakoztató programokkal, 12 órakor kezdődik a megnyitóval, majd indulnak a kishuszár-előfutamok, aztán a felnőttek következnek. A rendezvény alatt bemutatót tart többek között a Nyugat Vármegye Vitézlő Rendje Hagyományőrző Egyesület, a Dénesmajor Lovasklub és a Széplak Lovasudvar. Mindezek mellett lesz légtorna- és néptáncbemutató is. 18 órától tartják meg az iváni elővágta döntőit. A díjátadó 18.30-tól lesz. 

A szervezők a gyermekeknek kézműves-foglalkozásokkal, ugrálóvárral, arcfestéssel is készülnek, valamint finomságokkal is megtölthetik a hasukat a jelenlévők. A helyszínen büfé is üzemel majd, ahol az Iváni Lóbarátok Egyesületet is támogathatják majd a kihelyezett adománygyűjtő dobozokban elhelyezett összegekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában