Határtalan jó szándék

2023.06.26. 14:45

Gigászi összefogás, potyogó örömkönnyek - Milliónyi segítséget kapott Vica Győrságon - videó, fotók

Jól átmozgatott falu, dübörgő motorok és egymillió forint. Röviden így lehetne összefoglalni a III. Győrsági Sportnapot, ahol Benkő Vica segítségére sietett mindenki.

Pozsgai Kitti

Vica beleszeretett a motorokba, azt mondta, ha felnőtt lesz, ő is motoros akar lenni. Fotó: Pozsgai Kitti

  • A Győrság KSE szervezésében, lelkes helyi segítők közreműködésével, idén harmadik alkalommal rendeztek a településen sportnapot.
  • Az egész napos rendezvényhez hatalmas létszámmal és lelkesedéssel csatlakozott a Kisalföldi Motorosok Jótékonysági Csoportja, hogy a pázmándfalui Benkő Vicán segítsenek.
  • A február óta beteg kislánynak a barátai hiányoznak a legjobban. Nagyon boldog volt, hogy együtt táncolhatott a többiekkel.

- Még mindig nehezen beszélek könnyek nélkül a hétvégéről- mondja Takács Ferenc, a KSE elnöke, a rendezvény főszervezője. - Van Győrságon egy ugróköteles csapat, aminek Vica is tagja, nem is volt kérdés, hogy az egész csapat mellé áll és segítik ahol csak tudják, amikor februárban kiderült, hogy beteg.

A sportnap már kora reggel aerobikkal nyitott, majd nyolc óra körül a focipálya szélén megjelent egy piros ruhás kislány, arcán hatalmas mosollyal szaladt táncos társaihoz. Vica elmondhatatlanul boldog volt, hogy ismét együtt táncolhat a többiekkel. Óvó édesapja rögtön a fellépés után vitte is volna haza, de Vica megállt egy gyönyörű motor mellett. Kérdőn nézett a motor gazdájára, hogy felülhet-e.

- Nagyon örültem, hogy találkozhattam Vicával- mondja a vasparipa tulajdonosa Zsédely Máté motorversenyző.- Sokat jelentett, hogy ott volt, hogy beszélhettem vele néhány szót. Katartikusra sikerült a nap. Nemigen szoktam elérzékenyülni, de kijött pár könnycsepp a nap végén.

- Nekem sem a menetszél miatt folytak a könnyeim- veszi át a szót Csörnyei Balázs, a Kisalföldi Motorosok Jótékonysági Csoportjának alapítója, elnöke.- Az első hívó szóra igent mondtunk. A családból Koródi Petra keresett meg minket, aztán találkoztunk Kovács Gaál Ildikóval, Takács Ferenccel és közösen kitaláltuk, hogyan tudnánk segíteni.

A hatalmas motoros csapat délután érkezett Győrságra, ahol addigra már a helyi önkéntes tűzoltók is tartottak bemutatót, s közben mindenhol pattogtak a labdák, szálltak a darts tűk, a gyerekek, de a felnőttek sem álltak meg egy pillanatra sem. S ha éppen nem mozogtak, akkor póni háton pihentek, vagy épp a motorosokkal indultak el egy-egy rövid élményútra.

A motoros csapat értékes tombolanyereményekkel érkezett, fogytak is sorsjegyek. Közben nevezési díjas jótékonysági futás is indult a pálya körül. A tombolasorsolás után összesen 900 ezer forinttal indult el a motoros menet Pázmándfalura, hogy átadják a családnak az összeget, ami azóta elérte az egymillió forintot. Vica az udvaron várta már a dudálva érkező csapatot, az arcáról egy pillanatra sem tűnt el a boldogság.

Az érkezésről, és Vica boldog táncáról készült videókat, rengeteg fotót talál a Kisalfold.hu-n.

Képalá: Vica beleszeretett a motorokba, azt mondta, ha felnőtt lesz, ő is motoros akar lenni. Fotó: PK

A február óta beteg kislánynak a barátai hiányoznak a legjobban. Nagyon boldog volt, hogy együtt táncolhatott a többiekkel. Fotó: PK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában