Gyárváros

2023.05.19. 22:00

Izgalmas kirándulást tett a Győr-Gyárvárosiak Baráti Köre - Virágos jókedvvel Szlovéniában

Győr egyik legaktívabb városrésze Gyárváros, amelynek közössége egész évben színes programokkal igazolja összetartozását. A Győr-Gyárvárosiak Baráti Köre idén első alkalommal szervezett egynapos buszkirándulást a határon túlra, a résztvevők nagy örömére.

kisalfold.hu

- Május 5-én reggel 8 órakor a győri városháza elől indultunk el negyvenöt fővel a szlovéniai Dobronakba – kezdte a beszámolót Tömböly Tamás a Baráti Kör elnöke. – A minden igényt kielégítő kényelmes autóbuszt az Alcufer Kft. bocsátotta rendelkezésünkre, akinek ezúton is nagyon köszönjük a támogatást. A 184 kilométeres távot letudva ragyogó napsütésben érkeztünk meg célállomásunkra, a többségében magyarlakta Dobronakba, azaz Lendvavásárhelyre.

Orchideák minden mennyiségben, jó energiák és áhítat

A lelkes kirándulók első látványosságként a híres helybeli orchidea farmot látogatták meg, amely Közép-Európa legnagyobb virágnevelő ültetvénye. Innen nehéz lett volna eljönni virágvásárlás nélkül, és nem is sikerült senkinek.

- Utunk második állomása a település legismertebb nevezetessége, a dobronaki az energia park volt, ahol sétálva 26 geológiai energiapontot fedezhettünk fel - folytatta Tömböly Tamás. – Az egyes energiapontok igazoltan egészségügyi problémákra, betegségekre vannak gyógyító hatással. itt valóban különleges élményben lehetett részünk.

A gyárvárosi csapat ez követően buszra szállt, és a közeli Bagonya község felé vette útját. Itt tekintették meg a híres szlovén építész Jozse Plecsnik tervei alapján készült modern katolikus templomot. Az épületegyüttes érdekessége, hogy az 1920-as évek elején bontásra ítélt öregtemplomot az építész megmentette, és az épülő új templom „előterévé” tette.

„Itt ennyi, innyi köll!”

- Valóban színes, tartalmas programunk záróakkordjaként egy fantasztikus ételkülönlegességekben bővelkedő ebéd várt ránk Hancsik Józsi dobronaki magyar vendéglős tanyáján - mesélte a Baráti Kör elnöke. - Komolyan véve házigazdánk szavait - mely szerint „itt ennyi, innyi köll” – hamar remek hangulat kerekedett, amelyhez Kovács Attila harmonika muzsikája is hozzájárult. A közös nótázás, majd a búcsúdal után buszra szálltunk, és este 9 órára újra Győrben voltunk. Nagyszerű élmény volt a kirándulás, a tizennyolc évestől a nyolcvanhat évesig mindenki feltöltődhetett. Dr. Freier József ügyvéd úrnak külön is szeretnénk megköszönni a részletes idegenvezetést. A társaságból már ott többen szorgalmazták a folytatást, így terveink szerint ősszel ismét útra kelünk."   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában