SopronFest 2023

2023.04.26. 16:41

SopronFeszt - Gasztroszínházi előadással készülnek a fertőrákosi borászatban - fotók

Sopront és környékét sok mindenért lehet szeretni, így például a változatos bor és gasztronómiai kínálatáért is. A SopronFest idején számtalan étterem, kávézó, borászat várja különlegességekkel a vendégeket.

Bódvai Ildikó

Hajdu Tamás, a Winelife Borászat tulajdonosa.

Újdonsággal, gasztroszínházi előadással rukkolt elő a fertőrákosi Winelife Borászat (Fő utca 93-95.). Két színész - Tolnai Hella és Kenderes Csaba - előadásában öt felvonásban, öt borral mutatják be a Fiú, leány, bor című darabot.

- Babos Tamástól, a Cézár pince tulajdonosától jött az ötlet, hogy csináljunk egy gasztroszínházi estet a borainkkal. Azóta az ország több városában jártunk a társulattal, vendéglátó egységek és kultúrközpontok keresik az előadásokat. A SopronFest remek alkalom, hogy itthon, Fertőrákoson is bemutassuk ezt az újdonságot - mondta Hajdu Tamás, a  Winelife Borászat tulajdonosa.

A bemutató április 29-én, szombaton 19 órakor kezdődik és 110 percig tart. Az öt felvonás közötti szünetekben mutatják be az öt bort, fajtánként gondosan válogatva és érzelmileg illesztve a darabhoz. Közben csipegetni is lehet. Az előadás végén zenés levezetéssel beszélgetés lesz a darabról és a borokról. - Az év folyamán az ország különböző pontjain, negyven helyszínére van megállapodásunk a gasztroszínházzal. Amennyiben a mostani, fertőrákosi bemutató sikeresnek bizonyul, itthon is lesz folytatás - tette hozzá Hajdu Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában