50 legsikeresebb diák

2023.04.03. 15:09

Jutalomlátogatást tehettek a ménfőcsanaki iskolások Petőfi Sándor szülőházához

kisalfold.hu

Forrás: Győri Ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskola

A Győr-ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskola névadója születésének 200. és névadása 50. évfordulóját ünnepelte márciusban. Az iskola rendezvénysorozatának kiemelt versenyein több mint 200 győri és Győr környéki tanuló mérte össze tudását szövegértésből, Petőfi Sándor életrajzából és verseiből, sportból és kreatív írásból. Rendhagyó irodalomórán megismerkedhettek Győr és Petőfi kapcsolatával dr. Horváth József helytörténeti kutató előadásában. Horváth Ferenc művelődésszervező pedig a költő verseiben fellelhető humort mutatta be az 5. osztályosoknak. Szabó Borbála írónő, A János vitéz-kód című könyv szerzője író-olvasó találkozót tartott. 
A Petőfi-hét legemlékezetesebb eseménye az a jutalomkirándulás volt, amelyen a legsikeresebb 50 ménfőcsanaki diák vehetett részt március 21-én. A költő szülőházához Kiskőrösre látogattak, ahol a megújult emlékmúzeumot tekintették meg és egy élménydús, interaktív foglalkozáson vettek részt a János Vitéz Labirintusban. Az ország első Petőfi-szobránál koszorúztak a szülőház udvarában. 

Az ünnepségsorozat még nem ért véget, hiszen április 17. és április 24. között egy vándorkiállítás érkezik az iskola Kisdobos úti épületébe. Májusban zárul az ünnepségsorozat. Ekkor mutatják be az elmúlt évtizedeket felölelő Petőfi-évkönyvet. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában