Fenntarthatóság

2023.04.28. 11:39

A természettudomány Nagyító versenye Kapuváron

A fenntarthatósági, illetve a teremtésvédelmi témahét keretében rendezték meg a Nagyító Komplex Természettudományos Verseny döntőjét a Páli Szent Vince Iskolaközpont természettudományi munkaközössége szervezésében.

kisalfold.hu

Összemérték tudásukat a diákok, a feladatok a természettudományra épültek. Fotó: Páli Szent Vince Iskolaközpont

A megmérettetésre a Győri Egyházmegyéből és vármegyénkből jelentkező, s az őszi online fordulóban legjobb eredményt elért tizennégy, 7–8. évfolyamos csapat kapott meghívást. 

A háromfős csapatok négy helyszínen mérték össze tudásukat. A feladatok a négy „ős­­elem” (tűz, víz, föld, levegő) témájára épültek, és a természettudomány nagy területeit (kémia, fizika, földrajz, biológia) ölelték fel. A hetedikesek közül az elsők a csornai II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola versenyzői, Nagy Márk, Pető Zsolt, Varga Koppány lettek, a nyolcadikosok közül pedig a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde csapata (Kárpáti Koppány László, Szabó Bálint és Szarka Máté) győzött. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában