Gyűjtemény

2023.03.18. 11:43

Kedvenc mesehőseink horgolva - Kiállítás nyílt belőlük Hegyeshalomban

Ötödik éve gyűjti a horgolt mesefigurákat Törökné Salamon Magdolna, aki gyűjteményét Hegyeshalom után szeptemberben Mosonmagyaróváron is megmutatja.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

„Régi idők esti meséi” címmel nyílt kiállítás a Hegyeshalmi Közösségi Házban. A különleges tárlat Törökné Salamon Magdolna gyűjteményének darabjait sorakoztatja fel. Gyermekkorunk kedvenc mesehősei elevenednek meg, valamennyi Braunschmidtné Németh Zsuzsanna alkotása. 

– A TV Macival és Pom Pom meséivel öt évvel ezelőtt kezdtem el gyűjteni a horgolt mesefigurákat. Azóta Braunschmidtné Németh Zsuzsanna számos mesehőst készített el nekem, többek között a lányom kedvencét, a kockásfülű nyulat, Pumuklit, a Mézga családot vagy éppen Thomast, a gőzmozdonyt – avatott be Törökné Salamon Magdolna, megjegyezve, hogy családtagjai, így unokái is lelkesen csodálják a különleges alkotásokat. A gyerekek is tudják, hogy ezek nem játékok, hanem a nagymama gyűjteményének darabjai. 

Törökné Salamon Magdolna a Braunschmidtné Németh Zsuzsanna által horgolt figurákat gyűjti öt éve. Fotók: Kerekes István

A kis figurákhoz dekoráció is készült, ezek Fehér Ágnes alkotásai. Szintén emlékezetes darab a Török család első televíziója, mely a horgolt TV Maci díszletét adja. 
A napokban a helyi óvoda apróságai is meglátogatták a gyermekek és felnőttek számára egyaránt érdekes kiállítást. A gyűjteményt szeptember 8-tól a mosonmagyaróvári könyvtárban is láthatják az érdeklődők. 
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában