Ritmusra csobbantak

2022.11.12. 17:47

Cigányzenét kaptak az első farkcsapások alá a vámosszabadi horgásztó új lakói - Fotók, videó

10 mázsa pontyot telepítettek a tóba. Az esemény valódi családi program volt, ahol kicsik és nagyok mind jólérezhették magukat.

Bella Violetta

Greznár Zoltán prímás és bandája.

Fotó: Csapó Balázs

Különleges esemény pezsdítette fel a Vámosszabadi horgásztó környékét szombaton. Egész nap gyermekprogramok, halászlé és különféle büféételek várták a családokat, de a nap fénypontja a tíz mázsa ponty betelepítése volt, amit cigányzenével kísért Greznár Zoltán prímás és bandája. 

A gyerekek miután kiugrálták magukat az ugrálóvárban, szamarakat és juhokat simogathattak, vagy egy kistraktor mögé akasztott kocsin utazhattak. A horgásztó mellől nem hiányozhattak a horgászok sem, akik örömmel látták, hogy a tíz mázsa halból egy mázsa kifejezetten nagy, 5-6 kilós pontyot telepítettek.

Matusz Balázs a tó tulajdonosa és az esemény házigazdája elmondta, idén vette meg a tavat. 

– Egy hangulatos helyet és eseményt akartam. Rendbe tettük a tó környékét, épült ide egy rendezvénytér, és működik a lakodalmas konyha. Ennek az átadására rendeztük ezt a mai napot. Szeretnénk a területet kiadni rendezvényekre, esküvőkre, legénybúcsúkra - mondta a tó tulajdonosa. 

Nagy István agrárminiszter is tiszteletét tette az eseményen, aki nemcsak a telepítést nézte végig, de ő is szívesen fogyasztott a lakodalmas konyha halászlevéből, miközben élvezettel hallgatta muzsikát. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában