Jane Goodall Intézet

2022.10.18. 20:16

Passzold vissza tesó! - Kampánynyitót tartottak Győrben - galéria

A Jane Goodall Intézet "Passzold vissza Tesó" című mobilgyűjtő kampányának - fenntarthatóság témáját körüljáró - megnyitóját és nyitó előadását a Széchenyi István Egyetem Apáczai-karának könyvtárában tartották kedden.

Simon Roberta

Fontos zöld ügy - Fiatalok a győri kampánynyitón. Fotók: Rákóczy Ádám

A kampány lényege, hogy a régi készülékekből kiszedik a koltánt, hogy ezeket újrahasznosítsák. A koltánbányászat miatt a gorillák nagy veszélyben vannak, így a fiókokban lapuló régi készülékek életeket menthetnek - erre hívta fel előadásában a diákok figyelmét Kádár András az intézet főtitkára.

- A mobiltelefonok előállításához szükséges koltán ércet Afrikában, veszélyeztetett emberszabásúak élőhelyén bányásszák, felemésztve erdeiket. Ezt a folyamatot szeretnénk megfékezni, így évekkel ezelőtt elhatároztuk, hogy ezeket a mobilokat újrahasznosítás céljából összegyűjtjük.

Arra kérünk mindenkit, hogy nézzen körül otthon, vegye elő, keressen egy általunk létesített gyűjtőpontot, mint amit az egyetemen is kihelyeztünk és dobja be a dobozunkba. A összegyűlt használt telefonokat az Inter-Metal Recycling Kft. veszi át újrahasznosításra. A zárt láncolaton keresztül így nem szerezheti meg senki a készüléken lévő adatokat - tudtuk meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában