Hétvégi program

2022.09.22. 11:16

Szarvasbőgés pikniket szerveznek az Erdő Házánál Sopronban - fotók

Szarvasbőgéses pikniket szervez a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. pénteki és szombati napokon a soproni Erdő Házánál.

kisalfold.hu

Fotó: Szalay Károly

A természetjárók, a fotósok és a vadászok minden évben várják nyár végét, amikor megszólal az első gímbika az erdőn, és kezdetét veszi a gímnász. A soproni erdőkben is felhangzó hívó hang csak egy a szarvasbika eszközei közül, amellyel felhívja kiválasztottja figyelmét és elriasztja vetélytársait. A TAEG Zrt. személyzete különleges élménnyé teszi ezt az eseményt a látogatóknak.

Az Erdő Házában még ezen a hétvégén, pénteken és szombaton, illetve szeptember 30-án és október 1-én 18 órától tudnak az érdeklődők részt venni a programon. Először egy előadás keretében tudhatnak meg többet a szarvasbőgésről, amit aztán lehetőséghez mérten a természetben is meghallhatnak. A vadasparkban megnézik az ottani szarvasállományt, ezután következik az erdei program, a szarvasbőgés hallgatás. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amit a 0699 - 506 821 telefonszámon tehetnek meg.

Sok érdeklődött vonzott a múlt hétvégi szarvasbőgéses piknik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában