kedvenc télisportunk

2021.11.24. 07:28

Elő a korikkal! Három megyei városban is szabad ég alatt korcsolyázhatunk hamarosan

Győr-Moson-Soron megyében Győrben, Csornán és Pannonhalmán is emlékezetes pillanatokban lesz részük a korcsolyázás szerelmeseinek.

Cs. Kovács Attila-Szeghalmi Balázs

2021.11.23 Megyei koripályák körkép Pannonhalmán szabadtéri koripálya nyit adventkor, megkérdezzük, hogy más megyei településeken is terveznek-e hasonló attrakció Szarvas Zoltán Dunakaputéri jépálya üzemeltetõ Fotó: Nagy Gábor Kisalföld Gyõr

Forrás: Nagy Gábor

Fotó: NAGYGABOR

  • Mindhárom településen ideiglenes szabadtéri pályát állítanak fel.
  • A kisalföldi megyeszékhelyen és a rábaközi kisvárosban az adventi vásári forgatag közelében csúszkálhatunk, míg a pannonhalmi négy évszakos pályáról az apátságra nyílik különleges kilátás.
  • Győri attrakció februárig

    Akárcsak az elmúlt években, idén is népszerű adventi attrakció lesz a belvárosi műjégpálya a győri Dunakapu téren. A pálya alapozását múlt héten kezdték el, már a jeget dagasztják a nyitásra. „Most pénteken 17.30-kor jégrevüvel nyitjuk a szezont. Az ünnepi előadást advent négy vasárnapján ismételjük meg ugyanebben az időpontban” – kezdte Szarvas Zoltán.

    A korcsolyapályát üzemeltető Győri Jégsportért Alapítvány tagja hozzátette: napközben minden páros órában indulnak majd a turnusok. Egy-egy alkalommal másfél órát tölthetünk a jégen, ezt követően fél óra karbantartás következik. A tarifa egységesen 1500 forint, a 6 év alatti gyerekeknek 800 forint. Szombat és vasárnap reggel 9-től szerveznek oktatást kezdőknek, hétvégén jégkorong- és jégtáncbemutatókat is tartanak. A cél, hogy minél több tehetséget nyerjenek meg a klassz téli sportoknak. A belvárosi jégpálya február közepéig üzemel.

    Felvételünkön Szarvas Zoltán dagasztja a jeget a Dunakapu téren. Fotó: Nagy Gábor

    Csornán a piac helyén

    A csornai önkormányzat az Aktív Magyarország Program pályázatán nyert lehetőséget szabadtéri jégpálya felállítására. Az országban 30 település nyújtotta be igényét, közülük 13 kapott támogatást a téli élményhez. Megyénkben egyedül a rábaközi település volt sikeres. A pályázat során fontos szempont volt, hogy a jégpályát az oktatási intézmények ingyen vehessék igénybe. Összesen 155,8 millió forintot juttattak a nyerteseknek. A csornai jégpályát a Széchenyi téren állították fel, a piac helyén. A vásár így kicsit „összehúzódik” a téli időszakban.

    November 26-án, pénteken délután két órakor avatják fel a létesítményt. A pályának külön közösségi oldala is van Csornai Jégvarázs néven. A pálya november 27-től február 9-ig tart majd nyitva. Lesz lehetőség korcsolyabérlésre, és különböző programokat is szerveznek.

    Csornán az utolsó simításokra vár a pálya, pénteken 14 órától vehetik birtokba a fiatalok és az örökifjak. Fotó: Cs. Kovács Attila

    Pannonhalma is elsőbálozó

    Akárcsak a rábaközi kisváros, Pannonhalma is „elsőbálozó” a szabadtéri korcsolyapályák között. A településen már a tavalyi adventi időszak előtt ­­ is meghirdették a közkedvelt téli sportot, ezt azonban – mint oly sok mindent – a járvány második hulláma meghiúsította. „Az új turisztikai központunk, a Porta parkoló­jában állítjuk fel a pályát. Nem klasszikus jég várja majd a ­szórakozni és mozogni érkezőket, hanem négy évszakos pálya. Ez azt jelenti, hogy speciális műanyag felületen csúszkálhatnak a vendégek” – tudtuk meg Vas Gábor ­polgármestertől. A pannonhalmi koripálya december 3-án startol és január 9-ig üzemel majd.

    „Délelőtt tíz óra és este hat óra között várjuk a családokat, baráti társaságokat. Korcsolyakölcsönzés és -élezés, hangulatos büfé (forralt borral, meleg teával) is rendelkezésre áll majd” – mondta Ress Anita, a Porta ügyvezetője. A Győr-közeli kisvárosban egy héten átlagosan négy napon működik majd a négy évszakos pálya. Belépőnek 900 forintot kérnek – a 6 év alatti gyerekeknek ingyenes lesz a pálya –, az iskolai csoportoknak kedvezményt adnak. Érdeklődni a [email protected] e-mail-címen lehet.

    Ahol Ress Anita, a Porta turisztikai központ ügyvezetője és Vas Gábor polgármester áll Pannonhalmán, ott hamarosan csúszkálni lehet. Fotó: Csapó Balázs

    Fedett pályák

    A mosonmagyaróvári jégpálya 5 éves korig és 70 év fölött ingyenes, a többieknek 1500 forint a belépő.

    Sopronban szombaton és vasárnap 10–13, 13–16, 16–20 óráig, szerdán és pénteken 17–20 óráig üzemel a jégpálya. A felnőttektől 1000, a diákoktól és nyugdíjasoktól 800 forintot kérnek, a családi jegy 2500 forint.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában