rekord

2021.09.25. 13:00

Gyermek a magasban: Győrújbaráton, Bőnyben és Sopronban is felemelték gyermekeiket a szülők – fotók

A család fontosságára hívták fel a figyelmet országszerte az akcióval.

kisalfold.hu

Fotó: CSAPO BALAZS

“Egy-kettő-három! Emeljétek!” – hangzott el szombaton az országban több településen ez a mondat, pontban 11 órakor. Szombaton negyedik alkalommal csatlakozott a gyermekemelési rekordkísérlethez a győri Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezete. Idén 37 településen, Győr-Moson-Sopron megyéből Győrújbaráton, Bőnyön és Sopronban emelték a szülők gyermekeiket a magasba. Otthoni környezetben is lehetett csatlakozni, így hívva fel a figyelmet a gyerekek és a család fontosságára.

 

- A Három Királyfi, Három Királylány mozgalom azt vállalta, hogy megmutatjuk a szülői szerep szépségét, a gyermekvállalás örömét, azt, hogy a gyermek a legértékesebb. Ezért emeltük most fel a gyermekeket a magasba, egyszerre fizikailag és jelképesen is – mondta el Tevesz- Fejes Zsófia, a mozgalom győri szervezetének vezetője.

Győrújbaráton a Barátságparkban az Aranykapu Zenekar és Svihák Oszkár bohóc szórakoztatta a több száz szülőt és gyermeket. A hírek szerint megdőlt a tavalyi rekord, tízezernél is több gyermeket emeltek idén is a lelkes szülők a magasba.

Sopronban T. Horváth József gyermekkoncertjével kezdődött a program a Pedagógusok Soproni Művelődési Házában. A koncert után a gyermekek őszi tematikájú kézműves foglalkozás keretében színezhettek faleveleket és készíthettek sün bábukat. A ház előtt, a Petőfi téren lufihajtogatók készítettek játékokat a kicsiknek. Jenci bohóc vezényletére pontban 11 órakor mintegy kétszáz gyereket emeltek a magasba.

- Jól éreztük magunkat a koncerten, jó, hogy rendeznek még ilyen ingyenes programokat a családoknak – mondta Kránitz Fanni, szülő.

- Sopron idén csatlakozott az országos kezdeményezéshez, itt is demonstrálni szerettük volna, hogy a gyermek a legfőbb érték, és hogy családban élni jó – mondta Orbán Júlia szervező, a Pedagógusok Soproni Művelődési Házának vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában