Nagy volt az érdeklődés

2021.05.03. 11:44

Fél év után újra nyitva az állatkert Győrben – Fotók az első napról

A kormányrendelet értelmében négymillió beoltott után megnyitották a szolgáltatásokat a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. A Győri Xantus János Állatkert szombaton 10 órakor ismét kinyitotta kapuit látogatói számára.

Simon Roberta

20210501 Győr Újra nyitva a győri Xantus János állatkert, Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

Nagy volt az érdeklődés, többen már a nyitás előtt a győri állatkert kapuja előtt várakoztak. A majmok, tevék, szamarak kíváncsian fogadták a rég nem látott látogatókat. A zebrák és az antilopok nem zavartatták magukat, vígan futkároztak a kifutóban. A győri állatkert november óta zárva volt, a pettyes szarvasok kicsit el is szoktak az idegenektől, az eleséget nyújtó kezekhez először bátortalanul közelítettek. A Bennett-kenguruk és a zsiráfok viszont annál barátságosabbak és érdeklődőbbek voltak.

– Több 10 éves hagyomány már, hogy május 1-jén az állatkert színes programokkal várja látogatóit. Naponta kétszer a tengerimalac-vonat ismét zakatol. KalandoZOO látványetetések keretében több etetést is végigkísérhetnek a látogatók, különlegessége az, hogy az állatkert dolgozói is mesélnek az állatokról, szokásaikról – mondta el lapunknak Kiss Aliz, az állatkert munkatársa.

A csimpánzok reggelije után többek között a mókusmajmok, csuklyásmajmok, gibbonok, gyűrűsfarkú makik és vidrák etetését figyelhették meg az érdeklődők.

– Állati jó zenékkel vártuk a vendégeket. Rákász Gergely orgonaművész olyan kérdésekre is választ adott a gyerekeknek és a játékos kedvű felnőtteknek, mint: Hogyan énekelnek a madarak Vivaldi Tavaszában? Milyen a kutyaugatás a zenében? Lehet-e az orgonán oroszlánüvöltést hallatni? – tette hozzá Kiss Aliz.

Az állatkertek egyelőre védettségi igazolvánnyal látogathatók a 18 év feletti korosztálynak. (18 év alatt az igazolvány nem kötelező.) Belépéskor a szolgáltató ellen­őrzi az igazolványt, ami személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal együtt érvényes. Ezért kérik, hogy látogatásukkor ezeket már ­a bejáratnál készítsék elő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában