Kézilabda NBI

2024.05.17. 11:18

Imre Bence: Meg akartam mutatni, mennyire hálás vagyok a Fradinak (videó)

Stílszerűen, a mezőny legjobbjaként búcsúzott el a magyar válogatott Imre Bence a Ferencvárostól a kézilabda NB I utolsó fordulójában. A nemzeti csapat jobbszélsője kilenc találattal a csapata legeredményesebb játékosa volt Dabas ellen 39-38-ra megnyert mérkőzésen. A magyar játékos ezer szállal kötődik a Fradihoz, de mint mondta, felkészülten várja az új kihívást a következő idényben, immár a Kiel játékosaként.

MW

Imre Bence a Magyarország – Litvánia férfi kézilabda világbajnoki selejtező visszavágó mérkőzésen a Veszprém Arénában 2024. május 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

A magyar válogatott Imre Bence az utóbbi hetekben kirobbanó formában játszik. A magyar jobbszélső oroszlánrészt vállalt az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott vb-részvételének kiharcolásában, a Litvániában lejátszott mérkőzésen tizenegy gólt szerzett a fiatal játékos. Az FTC férfi kézilabdacsapatának az idei NB I-es idényzárón emlékezetesre sikerült a búcsú: a Dabas ellen 39–38-ra nyertek a zöld-fehérek, ráadásul úgy, hogy a győztes találatot a távozó Imre Bence szerezte két másodperccel a dudaszó előtt. 

Győztes meccsen búcsúzott

A meccs nagy részében fölényben játszott a Fradi. Nagy Bence és Imre Bence is szórta a gólokat, és hét és fél perccel a vége előtt a zöld-fehérek öttel vezettek. Ám ekkor a Dabas belelendült, villámgyorsan, öt perc alatt ledolgozta a hátrányát, sőt, bő egy perccel a vége előtt a vendégek a vezetést is megszerezték. Azonban az utolsó két gólt a Fradi dobta, és ahogy a válogatottban azt többször megcsodálhattuk, Imre Bencére jött ki a figura – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A 21 éves jobbszélső keze ezúttal sem remegett meg. Az FTC így az utolsó pillanatokban szerzett góllal győzte le a Dabast 39-38-ra. A mérkőzésnek nem volt különösebb tétje, hiszen már korábban eldőlt, hogy a Fradi a Veszprém, a Szeged és a Tatabánya mögött a negyedik helyen végez a bajnokságban, ám több játékos – Imre Bence mellett Pordán Bálint, Bognár Alex, Balogh Zsolt és Szepesi Zsombor – az utolsó meccsét játszotta az FTC-ben, és mindannyian szépen akartak búcsúzni. 

Nagyon sok gól esett, szépen folyt a meccs, végig a kezünkben volt, aztán magunknak köszönhettünk, hogy visszajött a Dabas, amely jól élt a lehetőségeivel. Szerencsére a vége szép lett, örülök, hogy győzelemmel köszöntünk el a klubtól

 – nyilatkozta a meccs végén Imre Bence, akinek a csapattárak és a szurkolók is gratuláltak. 

Örök hála a Fradinak 

A Fradi.hu-nak adott interjúban a magyar kézilabdázó beszélt az érzéseiről a lefújás után, és a távozásáról is ejtett néhány gondolatot – írta meg a Magyar Nemzet. 

Belül érzelmes volt, de kifelé inkább azt próbáltam mutatni, hogy mennyire hálás vagyok. 2013 óta játszottam a klubban, itt nőttem fel, a gyerekkorom nagy részét itt töltöttem. Az utánpótlásban végigjártam a ranglétrát, sok szurkolót ismerek személyesen is, akikkel jó a kapcsolatom, ezért nehéz a búcsú, de a karrierem érdekében ezt a döntést most meg kellett hoznom

 – nyilatkozta Imre Bence, majd azzal folytatta, hogy mindenki hiányozni fog neki a Fradiból, ahol gyerekkora óta nevelkedett, és ahol az édesanyja, Kökény Beatrix is játszott, és a mai napig dolgozik a klub vezetőségében. 

Nehéz a búcsú, de tudtam, mire vállalkozom

 – bökte ki a lényeget Imre Bence, aki a párizsi olimpián is a magyar válogatott legnagyobb erőssége lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában