Krimi

2024.02.20. 23:58

Halottak járadékait tette zsebre a postás

Az asszony a körzetében két személyről is tudta, hogy elhunyt, de amikor számukra a haláluk után is érkeztek kifizetendő összegek, elhatározta, hogy azokat megszerzi magának.

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A vádirat szerint az elkövető postai kézbesítőként dolgozott egy vármegyei településen. Az asszony a körzetében két személyről is tudta, hogy elhunyt, de amikor számukra a haláluk után is érkeztek kifizetendő összegek, elhatározta, hogy azokat megszerzi magának, hozzátartózóik nevében aláírja a kifizetési bizonylatokat - írja a haon.hu.

A vádlott 2022 júniusa és decembere között ezzel a módszerrel összesen közel 280 ezer forintot tartott meg, az általa meghamisított átvételi aláírásokat tartalmazó utalványokat pedig leadta a postán 

- olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság nyomozása során az elkövető elismerte a bűncselekmény elkövetését, az okozott kárt pedig teljes egészében megtérítette.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a nőt súlyosabban minősülő sikkasztás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Hajdúszoboszlói Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és hosszabb időre tiltsa el őt a kézbesítői foglalkozástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában