Bulvár-celeb

2024.02.26. 03:53

Így van most a kórházban Kinga, aki negyedszerre kapott sztrókot

Fél év alatt lett pokol az 5 éves kislány családjának élete.

Forrás: kemma.hu

Fotó: Flajsz Péter

Csigalassúsággal telnek a percek a Heim Pál Gyermekkórházban a baji ötéves kislánynak, Kingának és édesanyjának, Gabinak. Még mindig a várakozás és a tehetetlenség, ami rányomja a bélyegét az egész napjukra. Bár picit talán jobban van Kinga, de a bal karját még mindig nem tudja mozgatni. Vizsgálatok is legkorábban hétfőn lehetnek, és a koponyaműtét időpontjáról sem kaptak még hírt. Egyelőre csak megfigyelik a baji kislányt, akinek a bal füle még mindig nagyon fáj és nagyon zavarja az, is hogy nem tudja mozgatni a kezét – írja a kemma.hu.

Kinga jelenleg a Heim Pál kórházban van. A baji ötéves kislány a koponyaműtét előtt kapott negyedszerre sztrókot. Fél év alatt lett pokol a család élete. Ez a sok megpróbáltatás még egy felnőttet is megviselne, hát még egy ilyen csepp ötévest, akinek a babáival szabadna csak orvosost játszania, nem neki kellene a kórházban feküdnie.

De nem ezt hozta a sors Kinga számára, így túl korán kell megtapasztalnia, hogy mennyire igazságtalan is tud lenni az élet. A hosszú napot egy-egy látogató érkezése töri csak meg: rokonok, barátok jönnek a súlyos beteg kislányhoz, akit testvérei és apukája látogatása vidított fel a leginkább.

Még várni kell a koponyaműtét időpontjára

A Kemma.hu fotósa is meglepte Kingát a kórházban. Flajsz Péter már korábban is többször fotózta a kislányt. Többek között a jótékonysági sétán, ahol a családnak gyűjtöttek adományt. Így már jó ismerősként fogadta Kinga Pétert, aki természetesen egy kis ajándékot is vitt a betegnek.

Fotó: Flajsz Péter / Forrás: kemma.hu

Kinga jelenleg a Heim Pál kórházban van. A baji ötéves kislány a koponyaműtét előtt kapott negyedszerre is sztrókot. Fél év alatt lett pokol a család élete. 
Mint arról korábban a kemma.hu elsőként beszámolt, Kingára nyitott koponyaműtét vár. Szeptemberben derült ki róla, hogy Moyamoya-szindrómája van. A betegségben szenvedőknél az agyi verőér beszűkül, ami sztrókot okoz.

Kinga pénteken délután újabb sztrókot kapott, már a negyediket, ami ezúttal az agya jobb oldalának hat centiméteres részét érintette. A kislánynak fájt a füle és nem tudta mozgatni a bal oldalát, mentő vitte a Heim Pál kórházba.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában