Bulvár-celeb

2024.01.05. 20:02

Ezeket a tárgyakat felejtették a legtöbben a vonatokon és a buszokon

Tavaly 21 500 vonatokon és buszokon elhagyott tárgyat adtak le a MÁV-Volán-csoportnál, ezek közül csaknem 12 ezer került vissza a tulajdonosához - közölte MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.

MW

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Azt írták, a járműveken és állomásépületekben többnyire telefont, pénztárcát, bankkártyát és iratokat, táskát, bőröndöt, könyvet, sapkát, sálat, szemüveget, esernyőt és ékszert felejtenek az utasok.

A tájékoztatás szerint a legértékesebb elhagyott tárgyak nagyságrendileg néhány százezer forintot értek, ezek között szerepeltek műszaki cikkek - mobiltelefon, okosóra, laptop -, de az elmúlt évben találtak elektromos rollert, kerékpárt, gitárt és hegedűt is.

Emlékeztettek arra, hogy a MÁV-VOLÁN-csoport 2022 tavasza óta vezeti közös adatbázisban az elveszett tárgyak listáját. Ezek a rögzítést követően egyből megjelennek a MÁVDIREKT rendszerében, így lényegesen könnyebb a talált tárgyak fellelése, függetlenül attól, hogy vonaton, buszon vagy valamely állomáson felejtette az utas.

A tárgyakat az adott állomáson 8 napig, azt követően a kijelölt gyűjtőhelyeken általában 90 napig őrzik.

Borítókép: 424-es gőzmozdony vontatta személyvonat a MÁV retró hétvégéjén Ábrahámhegynél 2023. augusztus 27-én / illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában