Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Zsolnai Zsókáért fociznak, laptopra gyűjtenek

Győr - Január 8-ig lehet jelentkezni arra a jótékony focitornára, amelynek bevételével a banai Zsolnai Zsókának segítenek a Leó klubosok. Kovács Eszter elnök elmondta, számítógépet és speciális szoftvert szeretnének venni a vak lánynak.
A fiatal lány története bizonyára olvasóinknak is emlékezetes: a mindössze 75 dekával született Zsolnai Zsóka újszülöttként csoda, hogy egyáltalán életben maradt (Kisalföld, 2003. július 5., 2007. december 8.). Nem fejlődtek ki teljesen a nyaki és a hátizmai, valamint a tüdeje, és a szülőket idővel szembesítették az orvosok a ténnyel: a kislányuk örök sötétségre ítéltetett.

Mégsem adták fel egy percre sem a reményt, hogy gyermeküket szerető, családi légkör vegye körül s idővel tanulhasson.

Kitartásuk meghozta gyümölcsét, mert Zsóka ma a Kazinczy-gimnázium 11. b osztályának egyik legeredményesebb tanulója, jövőre érettségizik, kitűnő bizonyítványa garancia arra, hogy egyetemen vagy főiskolán folytathatja tanulmányait. Utóbbihoz óriási segítség lenne egy laptop. Nos, ezt olvasva döntöttek úgy a leósok, segítenek Zsókának.

– Gyors egyeztetés után döntöttünk úgy: a már hagyományos jótékonysági Leó-focikupa bevételét Zsóka laptopjára fordítjuk – mondta el érdeklődésünkre a civil szervezet elnöke. – Reméljük, sikeres lesz a január 12–13-án szervezett focikupa, és akár még egy szkennert is tudunk ajándékozni, hogy a gép a nyomtatott könyveket is fel tudja olvasni a vak lánynak. Várjuk a segíteni – és persze sportszerű küzdelemre – vágyó csapatok jelentkezését.

Zsóka tanulását nagyban segíthetné egy beszélő számítógép. Felvételünkön Lakó Alexandrával. Fotó: Szük Ödön

Nevezni január 8-ig lehet, jelentkezési lapok és további információ a klub honlapján: www.leo.gyor.hu, valamint a Tourinform-irodában (Árpád út 32.). A csoportbeosztás a január 9-én délután 5 órától tartott nyilvános sorsoláson dől el az iskola aulájában.

Bővebb információval a szervezők a gyorleo@yahoo.com e-mail címen, vagy a 30/256-7310-es telefonszámon szolgálnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fagy a legnagyobb ellenségük

Győr - Miközben sokan tűzijátékkal, pezsgővel, malacsülttel búcsúztattuk az óévet, néhányan a… Tovább olvasom