Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Zsebesek a győri áruházban: százezret vett fel a lopott bankkártyával - fotó

Egy asszony kabátja zsebéből emelte ki észrevétlenül pénztárcáját Győr egyik nagyáruházban ismeretlen elkövető.
A tárca a tulajdonos személyi igazolványán, adó- és TB kártyáján, bankkártyáján kívül készpénzt is tartalmazott.

A tolvaj ezután felhasználva a lopott bankkártyát, egy bankautomatából emelt le százezer forintot a sértett számlájáról. Ezt rögzítette a biztonsági kamera.A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható elkövetőket felismeri, személyükre vonatkozóan érdemi információval tud szolgálni, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon – Győr, Zrínyi utca 54. – személyesen, vagy a 96/520-000/15-39 melléken hivatali időben, illetve a 107; 112 ügyeleti számon.


Olvasóink írták

63 hozzászólás
 • 63. meir 2011. január 10. 14:45
  „60-as/Dr.Kotasz!!
  co-co-co!!! azert London egyes negyedeiben hamarabb megkeselnek-(espedig taknyos kiskolkok!!)-mint Magyarorszagon!!!”
 • 62. drKotász 2011. január 09. 18:44
  „61. hozzászólás RickCartman Arról nem tehetek hogy te kimlén laksz.”
 • 61. RickCartman 2011. január 09. 18:00
  „60. hozzászólás drKotász 2011.01.09. 17:26
  Már amennyiben London Kimlén van:-) Muhahaha.Ha életveszélyben vagy, menekülj, bárhol is vagy.A hozzászólásból ennyit értettél meg.Leülhetsz.”
 • 60. drKotász 2011. január 09. 17:26
  „59. hozzászólás RickCartman
  "Most nem írok a londoni buszmegállóklóról, ahol érkezési sorrendben szállnak fel az utasok" :DDDDD Ekkora baromságot legalább ne írj. Itt vagyok Londonban de ilyent még nem láttam, a közlekedésről meg autóval életveszélyes mert szörnyen bután vezetnek. A gyalogos közlekedés is életveszélyes, mert állhatsz te fél napig is az átkelőhelyen, akkor sem áll meg senki.”
 • 59. RickCartman 2011. január 09. 16:51
  „57. hozzászólás prettywoman 2011.01.09. 15:02
  Teljesen egyetértek.Sajnos, ahogyan nincs másban sem, ebben sem semmiféle kulturáltság a magyarban. A sarki gyógyszertárban szépen fel van festve a sárga csík, oda van írva: "kérjük, itt várakozzon", ez úgy másfél méter a pénztártól, hát persze, hogy öntudatos magyar anya, aki siet, már a nyakamban lóg, épp még a visszajárót teszem el, nem bír várni 10 másodpercet. Rászólok:" elnézést, nem várakozna ott a vonalnál?" Még neki áll feljebb: "Már végzett maga, nem? Sietek, nem látja?" No comment. Ugyanez a boltokban is,postán is még talán a bankokban be bírják tartani a szabályt(ott biztosan félnek, hogy nem kapnak hitelt, ha nem állnak szépen sorba).
  Most nem írok a londoni buszmegállóklóról, ahol érkezési sorrendben szállnak fel az utasok, mert még kozmopolita magyargyűlőnek bélyegeznek az olvasók.De vissza témához, ismét leírom: cigányozás helyett előbb magunkra, saját viselkedéskultúránkra figyeljünk, és majd utána lehet mások portája előtt sepregetni.”
 • 58. kolombela 2011. január 09. 15:18
  „55. hozzászólás Vcop 2011.01.08. 18:59
  "...szigeti lakosok...." Vajon miért nem lepődök meg?”
 • 57. prettywoman 2011. január 09. 15:02
  „Az az igazság, hogy én még nem vagyok öreg, de amíg lehet, én sem használok bankkártyát. (csak külföldön)
  Ugyanis Magyarországon nem kell ahhoz színes bőrűek lenni, hogy megtudják a PIN-kódodat. Sajnos nálunk a vásárlási kultúra is olyan, mint minden más (közlekedési, fizetési, kommunikációs, ügyintézési, stb.) Na mármost amíg ez nem változik, biztos nem fogok bankkártyát használni. Ugyanis engem mérhetetlenül zavar, hogy amikor sorban állok a pénztárnál, a mögöttem álló a nyakamba liheg. Fejlettebb országokban az ilyenért vagy szólnak, vagy simán kiutálnak és parasztnak néznek. Nálunk meg mi van? Érzem a leheletét a sorban a mögöttem állónak. Igaz, a pénztárcámba sajnos így is belelát, de mivel nem használok kártyát, legalább a kódot nem tudja leolvasni, mikor beütöm. Arról nem is beszélve, hogy semmi köze hozzá, mennyit fizetek, mit vettem, stb. Van aki még ahhoz is veszi a bátorságot, hogy megjegyzést tegyen olyan dologról, amihez semmi köze. Pl. ha reklamálsz valamiért, mert hibásan ütnek be valamit, ami a Te ügyed, nem tartozik másra, csak rád meg a boltra. De mivel hallja, beleugat, mondván, hogy feltartod a sort. Persze, hogy feltartod, de más módon nem tudod elintézni a reklamációt.
  A postán nagy örömmel üdvözöltem, hogy már hívószám van, ott ez nem fordul elő. A gyógyszertárakban köztes állapotok vannak. Ugyan már a legtöbben kijelölt hely van a várakozásra, de ott is van akinek szólni kell, hogy talán ne ragadjon a hátadra. De van aki olyan szörnyen tapló, hogy nem is tudja, miért vannak ott azok a várakozó állványok. A gyógyszerszedés intim dolog, kinek mi köze hozzá, hogy ki milyen gyógyszerért megy, nem? Egyébként a patikákban is be kéne vezetni a gyorspénztárhoz hasonló dolgot. Ugyanis elég kellemetlen, mikor az ember beugrik egy levél Algopyrinért vagy akármiért, és várhatunk fél órát, akkor is, ha csak egy ember áll előttünk. De mondjuk a mami elvisz 40 féle bogyót, majd részletesen mindegyikhez tanácsot kér, elmagyarázzák neki, hogyan kell szedni, ráírják, stb. Olyan is előfordult, mikor a kijelölt helyen vártam, bejött egy nő és simán elém állt. Mikor szóltam, persze én voltam a paraszt. Az mondta, hogy azt hitte, valakire várok. Mondom neki, hogy a soromra, ahogy mindenki más, ugyan kire várnék? A patikában nem szokás randevút megbeszélni. Csak azért állok hátrébb, mert nem illik a másik receptjeit elolvasni és nem vagyok kíváncsi rá, hogy kinek milyen panaszai vannak. Hát, lehetett látni rajta, hogy teljesen érthetetlen számára ez a hozzáállás. Elég szomorú számomra, hogy ha udvarias vagyok, korrekt, kulturált és tapintatos, akkor hülyének néznek, de legalábbis úgy viselkednek, mint ha egy másik bolygóról jöttem volna.
  Kicsit elkanyarodtam a témától, s ezért elnézést kérek.”
 • 56. tricse 2011. január 09. 12:07
  „Vcop és akkor most örüljünk? Meddig lesznek bent? Kapnak büntit? ÉS ami a legfontosabb,a károsított személy jó kis bírósági illeték megfizetése mellett indíthat polgári pert,hogy kártalanítsák az elkövetők,de ugyse fognak bemenni a bíróságra és addigra már lesz 20 tanu,hogy máshol voltak,nem lesz miből visszafizessék és akkor még örülhet a károsult ha nem fenyegetik meg életveszélyesen őt és a családját! Ehh de baromira boldog lehet,hogy megvannak!”
 • 55. Vcop 2011. január 08. 18:59
  „Mindenkit örömmel értesítek, hogy megvannak a delikvensek, szigeti lakosok.....”
 • 54. torabora 2011. január 08. 18:12
  „Hermetikusan elzárni őket!Beléptető kapukat az újvárosi telep felől,mielőtt felfalnak bennünket ezek az élősködők!”
 • 53. segítő 2011. január 08. 16:25
  „atyus1
  hát nem ismertem fel,elsőre, de igazad lehet... leamortizállódott... már nem avaros?”
 • 52. máris 2011. január 08. 16:18
  „Aki ismeri, pont nincs internete!!!!!!!!! Plakátok kellenének, mint az eltűnt háziállatokról !!”
 • 51. Gomboc 2011. január 08. 16:08
  „Levágnám ezeknek a férgeknek mind a két karját!!!!”
 • 50. dáffricsi 2011. január 08. 14:35
  „Milyen fura!azt mondják hogy a cigányok nem lopnak..... mégis a háttérben cigány van!és tuti hogy a csaj is kokeró!!!!”
 • 49. RickCartman 2011. január 08. 12:26
  „46. hozzászólás Mr.Celofán 2011.01.08. 09:48
  Na nehogy azt mondd már, hogy ezek a zsebesek rendelkeznek olyan kütyüvel, amivel "meg lehet fejteni" a PIN-kódot! Arra komoly bűnözők szakosodtak . ezek itt piti zsebtolvajok, akik pont az ilyen lúzerekre vadásznak, mint a károsult.Abban profik, hogy kifigyeljék, melyik vásárolgató "hölgy" (érdekes, sosem férfi az áldozat...), aki vásárolgatva téblábol, könnyelműsködik, nem nehéz egy pénztárnál mögé állni, kifigyelni, mit hol tart, aztán már csak szerencse kérdése, ott van-e a PIN-kód (általában ott van).Ha még sem, megy kukába a buksza, ha igen (mert igen), akkor irány az automata.Nincs ezeknek semmi különleges eszközük, illetve mi magunk vagyunk azok.
  Abban igazad van, hogy mocskos ez a világ, de bizony sokszor mi magunk tehetünk róla(vagy ellene), hogy ne történjenek ilyenek.”
 • 48. dorothy1234 2011. január 08. 11:49
  „Na ne szívassatok már. Ez egy nő?? Én még most is randa férfinek nézem.. :/

  Amúgy szerintem se biztos, hogy oda volt írva a pin kód. Simán ha mögé állnak, megleshetik. Ki a fene gondolja, ha épp üti be a pin kódját, hogy aki mögötte áll, épp a kódot lesi (kár hogy hátul nincs szemünk), és nem csak várakozik arra, hogy ő is pénzt vehessen fel..

  Amúgy nekem is volt esetem hasonló típusú emberekkel (de nem bankkártya lopás), tudtam hogy kik voltak a tettesek, és hogy ők voltak, amikor szembesítettem őket a dologgal, nem is tagadták, csak annyit mondtak rá, hogy "Mert látta valaki? Akkor nem mi voltunk", és a Rendőrség felfüggesztette az ügyet, én hiába bizonygattam, hogy tudom hogy ők voltak, és ezt is mondták, de ők felfüggesztették bizonyíték hiányában. Pedig ők is mondták, hogy ők is tudják hogy ez a banda volt 100%-osan.. Akkor nincs igazság? A károm az ügyből 90 ezer Ft lett.. Akkor a tisztelt sötét bőrű uraságok azt a profi bevált módszerüket vetették be, hogy az egyik elkövető 9 (!!!) éves volt, és ugyebár ő nem büntethető.. A másik ember meg egy időre eltűnt... Ennyit erről..”
 • 47. Atyus1 2011. január 08. 10:35
  „45. mikvannak 2011.01.08. 06:36
  Szig szám , Taj szám, anyja neve: munkahelye arra válaszolok NINCS!.
  Vércsoport , Nemi identitása , Lehet még kérdésed !!!!
  Ha keresik a szervek megtalálható a Baross úton ami állítólag be van kamerázva.
  Én úgy érzem amiben segíteni tudtam megtettem”
 • 46. Mr.Celofán 2011. január 08. 09:48
  „RickCartman!
  Kérlek olvasd el az előző hozzászólásomat (37.), ott megtalálod, hogy nem muszáj a PIN kódnak a bankkártya mellett lennie, hogy pénzt tudjanak felvenni a kártyával...
  Kitartás ebben a mocskos világban!”
 • 45. mikvannak 2011. január 08. 06:36
  „Atyus 1 Talán ,ha utca házszám esetleg emelet? Mert így elég silány az infó..”
 • 44. RickCartman 2011. január 08. 01:30
  „Ne a kamera felvételével foglalkozzatok már! (Biztosan a hozzászólók mind szépségkirálynők, akkor bocs.)
  Lopni bűn. DE: a meglopott hölgy vigyázhatna jobban is.Másrészt: miért tartja a bankkártyája mellett a PIN-kódot? Ez nem csak lopás esetén jelenthet bajt, hanem csak ha véletlenül elhagyja valahol a tárcáját.Könyörgöm: 2011-et írunk.Még mindig nem sikerült megszokni a bankkártyát, és azt, hogy NEM tesszük mellé a kódot, NEM írjuk rá filctollal, és figyelünk, vigyázunk saját értékeinkre? Innen már teljesen mindegy, hogyan néz ki az elkövető...”
63 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótérre gyűjtenek a szülők, adományozók

Már több mint százötvenezer forintot összegyűjtöttek a téti gyerekek szülei azért, hogy a városban… Tovább olvasom