Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Zsebébe nyúlt Pér

Az idei esztendőtől keresztszülőként viselkedik a péri önkormányzat. A születendő picik családjait 80.000 forinttal támogatja.

Az őszi helyhatósági választáskor kampányoló korábbi és újra pályázó Háhn László polgármester azt ígérte az embereknek, az új ciklusban az önkormányzat szeretne megemlékezni méltó módon az újszülöttekről, családjaikról. Érezzék, a község közössége számára is fontos minden új kis jövevény, hogy gyarapszik a község lélekszáma.
Háhn László újra bizalmat kapott, az önkormányzat pedig úgy gondolta, olyan ígéret hangzott el, ami érdemes a támogatásra. Bár Pér se dúskál az anyagiakban, a község a zsebébe nyúlt.
A Fehérvári úton lakó Csordás György családjának most elsőként megszavazta az önkormányzat a 80.000 forint támogatást. Kívánságuk szerint természetben kapják azt meg.
A kőművesmesterséget gyakorló ifjú Csordás György ugyancsak kőműves apja építette házba vitt Pázmándról asszonyt. A 13 éves Gyuri, az őt követő 12 éves Nikolett és a 10 éves Dániel után született a családba negyedikként már az idén Szimonetta. Az apa mesterségének idénye nem a tél. Érthető, hogy a háznál fogytán a tüzelő, a legjobbkor érkezik majd meg a község fára, szénre, élelemre váltott támogatása – mondja a pici édesanyja. Noha nem velük kivételeznek, hiszen minden család hasonló értékű támogatást kap ezután, persze, nagyon jólesik nekik, hogy gondoltak rájuk.
A községben úgy számolnak, szilveszterig akár 17–18 újszülöttel gyarapodhat a község lakóinak számra. Olyan kiadást jelent ez majd a község közös pénztárcájából, amit örömmel adnak...

 Mondja el Ön ivéleményét a témával kapcsolatban >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkaügyi iroda nyílt Pannonhalmán

A győri kirendeltség „kinyújtott karjaként” nyitott irodát a megyei munkaügyi központ… Tovább olvasom