Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Zsákutcában a megoldás?

A győrszentiváni Fecske utca vége homokos, omladékos partoldal. Az utca- beli gyerekek szívesen játsza(ná)nak a veszélyes helyen. A szülők, hogy az esetleges tragédiákat elkerüljék, megoldást sürgetnek az illetékeseknél.
Veszélyes partoldal: Az omladékos partfal alján, a bokrokban egyre gyűlik a zugszemét.
Lakatos Ákos a győrszentiváni Fecske utcában lakik. Szomszédjával több alkalommal szorgalmazták az omladékos, illegális szemétlerakónak is használt hely rendbetételét. Annál is inkább fontos lenne ez, hiszen az új utcába egyre több család költözik, és a gyerekek a fokozott szülői figyelem ellenére is szívesen játszanak a veszélyes partoldalban. Hogy mi lenne a megoldás? Lakatos Ákos szerint akár egy kerítés is megfelelne, amivel biztonságosan le tudnák zárni az utca végét vagy pedig el kellene hordatni az omlásveszélyes homokfalat. A munkához, ha kell, magát is ajánlotta.

Táblát helyeznének ki

Az ügy egyelőre megoldatlan, a levelek gyűlnek Lakatos Ákos dossziéjában. Az elsőt 2003. április 4-én írta a részönkormányzatnak. Ebben felhívta a figyelmet a balesetveszélyes helyre. Az április 7-i válaszban ez állt: a „levelében szereplő kérelmek megoldása nem tartozik a részönkormányzat hatáskörébe", és az omladékos partoldalra vonatkozó problémáját továbbküldték a kommunális szolgáltató kft. igazgatójának. A Komszol értesítette, hogy május 9-én egyeztető tárgyalást hívott össze a területre, ahová Lakatos Ákost is meghívták. A szemle után Győr útkezelő szervezete írásban – többek között – úgy nyilatkozott, hogy a veszélyforrás azonnali kezelését megoldhatónak tartják, ezért az omladékos helyre egy veszélyt jelző táblát helyeznek ki. Ezt Lakatos Ákos elfogadhatatlannak tartja.

Csak a kátyúk után...

Megkérdeztük Bartha Gusztávot, az útkezelő szervezet vezetőjét, aki úgy nyilatkozott: a szemle tapasztalatai alapján elismerik a Fecske utcai partoldal veszélyességét, de annak orvoslásával csak a „kátyúprogram" befejezése után tudnak foglalkozni. Megjegyezte: a kerítés elől sem zárkóznak el és köszönettel veszik a felajánlott segítséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A második győri csata

A győri csata 194. évfordulóján újból összecsaptak Napóleon seregei az osztrák–magyar… Tovább olvasom