Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Zsákutcába szorultak a kamionok

Gyirmót - Egyenként több mint húsz tonna napraforgóval megrakodva rekedt zsákutcába két szlovák kamion a gyirmóti horgászfaluban. Kimentésük nem egyszerű feladat.
Sarkadi István, a faluszövetkezet elnöke hívta szerdán kétségbeesetten a Kisalföld szerkesztőségét: a közeli intervenciós raktárból megrakodva útnak indult kamionosok eltévedtek és a természetvédelmi területen, súlykorlátozással védett földúton addig-addig araszoltak előre, míg a falu végén az út el nem fogyott előlük... A szűk helyre beszorulva sem megfordulni, sem tolatni nem tudnak, a közeli rét talaja pedig annyira mélyen átázott, hogy még a traktorok is tengelyig süllyednének benne.

Mint kiderült, a kamionok már kedden déltájban megrakodva, kitöltött okmányokkal elhagyták az intervenciós raktár területét.

A győri tűzoltóság szerdán a nagy darus kocsi beve- tésével megpróbálta ki- húzni a járműveket a szorult helyzetből, azonban nem jártak eredménnyel.

Munkatársunknak a helyszínen a szlovák sofőröktől szinte semmit nem sikerült megtudni, mert a szlovákon kívül csak németül tudnak, azt is keveset.

A szűk helyre beszorulva sem megfordulni, sem tolatni nem tudtak a
A szűk helyre beszorulva sem megfordulni, sem tolatni nem tudtak a

Sarkadi István a horgászfalu sóderozott útjának tönkretétele miatt aggódik: állítja, évente 3,5 millió forintot fordít a fenntartására a szövetkezet. Szabó Jenő önkormányzati képviselő segítségét kérte, aki az állami útkezelőhöz fordult tájékoztatásért. A jelenlegi gazdasági helyzetben az út rendbetételét egyikük sem tudta megígérni a szövetkezetnek, ezért Sarkadi István azt kérte, legalább a szállítmányozó felelősségbiztosítására próbálják meg elismertetni a kárt a biztosítóval. Az ügyben az egyeztetések tegnap este még zajlottak. Késő délután az már szinte biztosnak tűnt, hogy a kamionok újabb éjszakát töltenek a Holt-Marcal partján...

A helyszínen járva, a nyomok alapján a sofőrök elképesztő ügyességét figyelheti meg az érdeklődő. A két kamionos olyan szűk helyen is sikerrel küzdötte át magát a hatalmas járművekkel, ahol az út egyik oldalán álló villanyoszlop és a másik oldalon lévő kerítés mellett legfeljebb egy-két centiméter maradt. Ott azonban, ahol a földút még jobban elkeskenyedve az erdőben folytatódik, megállt a tudomány... A külső szemlélő kiszabadításukra az egyetlen lehetőséget abban láthatná, ha két hatalmas, legalább kétszáz lóerős traktor egyenként hátrahúzná a járműveket a rétre, majd elejüknél fogva vissza a földútra. Nem zárható ki, hogy eközben akár egy méter mély nyomokat is maguk után hagynának. Sarkadi István épp emiatt aggódik. Hogy a kamionokért és rakományukért aggódik-e valaki, azt nem sikerült kideríteni...

Olvasóink írták

 • 6. Hitetlen 2009. február 02. 20:38
  „upho.

  csak neked! jobb lenne Magyarul írni olvashatóan.”
 • 5. upho 2009. január 31. 17:35
  „ismet egy szar cikk. talan a tudosito nem tudott nemetul? vagy egy ujsagnak problemat okoz hogy egy tolmacsot keritsen? furcsa a hangvetel is, talan a kornyezetert kene aggodni nem a kamionert...”
 • 4. xo16zy 2009. január 30. 19:00
  „Barátom! Mekkora nagy barmok vagytok ti ketten! Még jó hogy nem vonatot vezettek!”
 • 3. Alajos 2009. január 29. 22:22
  „A sofőrök elképesztő ügyességét kicsit lenullázza, hogy komolyan gondolták: mifelénk a fák között vezet a sztráda..”
 • 2. bunda 2009. január 29. 21:51
  „Mi a francot keresnek a kamionok a horgászfaluban?”
 • 1. Goldmund 2009. január 29. 21:05
  „Kamionnal rámenni földútra, pláne ekkora sárban, nem vall nagy észre.
  Egyébként is egyszerűbb lett volna, ha a telepről valaki kivezette volna őket a közútig.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perelnek a roma gyerekek miatt

Győr - Beperelte a győri önkormányzatot egy gyermekjogi alapítvány, azt állítva, hogy a… Tovább olvasom