Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Zsákokba gyűjthetők a falevelek

Győr - A házak elé lehullott faleveleinek begyűjtéséhez nyújt segítséget hétfőtől a Győr tisztaságáért felelős társaság azzal, hogy zsákokat biztosít a lomb összeszedéséhez, elszállításához. Az egy hónapig tartó akcióhoz a részönkormányzatoknál lehet zsákokhoz jutni.
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) az évnek ebben a szakaszában kézi és gépi munkaerejét a lombgyűjtésre összpontosítja. Azonban a szolgáltató mellett ilyenkor a lakóknak is vannak feladataik. A társaság szóvivője, Nagy Csaba tájékoztatása szerint azonban a köztisztaságról szóló helyi rendelet szabályozza a tulajdonosok kötelezettségét is az ingatlanaikkal szomszédos közterület tisztításáról.
- Kevesen tudják, hogy az épület előtt lévő fák lehullott lombjának takarításáról, az ingatlan határa, és az úttestig terjedő területrész - járda, zöldterület, árok - gondozásáról és tisztításáról az ingatlan tulajdonosa, illetve a használója köteles gondoskodni. E kötelezettség végrehajtásában egy, eddig Győrben nem alkalmazott ideiglenes szolgáltatás kiegészítéssel szeretne segítséget nyújtani a lakóknak a Komszol - mondta lapunknak Nagy Csaba.

A társaság zöld színű, fehér „KOMSZOL" emblémával ellátott műanyag gyűjtőzsákot biztosít a házak, illetve kertek előtti járdákon, zöldterületeken és az árkokban lévő levelek összegyűjtéséhez.
- A részönkormányzatok bevonásával és segítségével ingatlanonként hat gyűjtőzsákot juttatunk el a háztartásokba. A lombbal megrakott zsákokat az akció ideje alatt az ez évi hulladéknaptárban megadott időpontokban, novemberben minden részönkormányzati területen két alkalommal szállítjuk el. Ezeken a napokon reggel hat órára a kuka helyére kell kitenni a gyűjtőzsákokat. Az ideiglenes szolgáltatás kiegészítést csak november elseje és harmincadika között biztosítja társaságunk - hívta fel a figyelmet Nagy Csaba.

A zsákokat a részönkormányzatoknál a következő helyeken lehet felvenni. Gyírmóton a Szent László út 35-37-ben (telefon: 519-920), Győrszentivánon a Déryné út 50-es szám alatt, (519-830), Ménfőcsanakon a Győzelem út 33-as szám alatti épületben (519-890), Bácsán a Heltai Jenő út 8 alatt (528-553). Ahol nincs részönkormányzat, ott a kapcsolattartási pontokon: Újvárosban a művelődési Házban (Liget út 55, telefon 315-317), Likócson a szentiváni kirendeltség látja el a feladatot (Déryné út 55), Kismegyeren Nagy Gábor autófényező, Mohács út 11/A (412-815).

Az elszállítások Gyírmóton és Ménfőcsanakon 10-én és 24-én, Győrszentivánon 7-én és 21-én, Bácsán 6-án és 20-án, Újvárosban 14-én és 28-án, Likócson 13-án és 27-én, Kismegyeren 3-án és 17-én lesznek.
A szóvivő tájékoztatása szerint a programmal kapcsolatban esetlegesen felmerülő kérdésekben a részönkormányzati kirendeltségek és a zsákkapcsolati pontok mellett a Komszol nem automata telefonos ügyfélszolgálatán kaphatják meg a válaszokat az érdeklődők. Az ügyfélszölgálat munkanapokon reggel 6 és este 10 óra között a 96/516-606-os, a 96/516-613-as vagy a 96/516-614-es telefonszámok valamelyikén hívható. Az ez évi Hulladéknaptár a világhálón a www.komszol.hu és a www.kozszolgak.hu internet címen egyaránt elérhető.

Olvasóink írták

 • 4. mamuska 2009. november 28. 12:43
  „Van jobb otletem: komposztalas. Kiveve diofa levele(novekedesgatlo hormont tartalmaz). Aztan nem kellene draga penzert viragfoldet venni.”
 • 3. raffy2 2008. november 04. 18:42
  „ahogy látom a címeket,ezek a részönkormányzatok.de szerintem mindenki hozzá tud jutni,ha máshol nem ,akkor a komszolnál.”
 • 2. igaz 2008. november 04. 10:59
  „Szabadhegyen nincsenek fák? Nincsenek utcák? Mindenhol mindent letakarít a Komszol? Pláne a József A. uttól délre?!
  Vagy csak "büntetés" a Komszoltól?!!!”
 • 1. raffy2 2008. november 03. 18:23
  „ez szerintem nagyon jó ,mert már nem tudtam hova tenni a sok falevelet.köszi,megyek is a zsákokért holnap.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tét: Kihúzták a rászorulók lába alól a talajt

Tét - Néhány hét alatt omlott össze az a téti cég, amely megváltozott munkaképességűek… Tovább olvasom