Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Zs. Ferenc a tanösvényen találkozott az audisokkal

A Debreceni Törvényszéken folytatódott a tiszántúli környezetvédő, Zs. Ferenc pere.

Őt – amint ismert – vesztegetési kísérlettel vádolják, az ügyészség szerint pénzt kért azért, hogy elálljon a győri gyárbővítést érintő fellebbezéstől. Tegnap a győri Audi munkatársait hallgatták meg, az eredeti tervek szerint mind az öt győri tanúvallomással végeztek volna, de a nap végén három munkatársra jutott idő.

Mindegyik audis egybehangzóan azt állította, hogy a Kisalföldből értesült arról: Zs. Ferenc, illetve a környezetvédők kifogásolják az óriásberuházást, s azt, hogy "nem áll vele szóba az Audi".

Később aztán az is nyilvánvaló lett, hogy az engedélyezési eljárást megfellebbezték a környezetvédők. Ezért is került sor a személyes találkozásra a győrszentiváni tanösvényen. Ahogy a tanúk mondták: előbb virágnyelven fogalmazta meg igényét a vádlott, majd amikor konkrétan visszakérdeztek arra, hogy kétszázmilliós támogatás fejében elállnának-e a fellebbezéstől, egyértelmű "igen" volt a válasz.

A per a további győri tanúk meghallgatásával – akik között, úgy tudjuk, a vállalat legfelsőbb vezetéséből is akad ember – május 21-én folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyházban öregszik meg a szatír

A rács mögött érheti meg majd 71. évét Horváth Géza, akit a Győri Ítélőtábla is életfogytig tartó… Tovább olvasom