Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Zongorát kapott ajándékba a fiatal tehetség

Rigó Ronald régi álma vált valóra. A dunaszerdahelyi fiatal tehetség – a Széchenyi-egyetem elsőéves hallgatója – néhány napja saját zongorán gyakorolhat az Első Győri Lions Club és a Kisalföld jóvoltából.

Még igazából fel sem hangolták azt az angolmechanikás Förster zongorát, ami pár napja Rigó Ronaldék dunaszerdahelyi lakásának legszeretettebb bútordarabja, a fiatal művész máris ráhangolódott az ˝új˝ hangszerre, amit a család anyagi helyzete miatt maguk nem tudtak volna megvásárolni. – Régi álmom vált valóra. Tizenkét évig egy öreg pianínón gyakoroltam, ezért jelent most komoly élményt, hogy egy igazi, igényes hangszeren készülhetek óráimra, koncertjeimre – mondta a 19 éves fiatalember, aki a győri Széchenyi-egyetem elsőéves hallgatója. – Bár ötvenéves ez a zongora, de a mechanikáján látszik, hogy túl sokat nem játszottak rajta, szinte teljesen újszerű állapotban került hozzánk.

Ronald, aki hétéves korában kezdett el zongorázni, úgy véli: az Első Győri Lions Club és a Kisalföld segítségével – egy jótékonysági bál és egy nagy sikerű koncert bevételéből – megvásárolt ajándék új lendületet ad zenei pályájának.

Rigó Ronald néhány napja saját zongorán gyakorolhat az Első Győri Lions Club és a Kisalföld jóvoltából. Fotó: Bertleff
Rigó Ronald néhány napja saját zongorán gyakorolhat az Első Győri Lions Club és a Kisalföld jóvoltából. Fotó: Bertleff

– Az életemet, mindennapjaimat a muzsika tölti ki. Más nem is érdekel! Még pihenés- és szórakozásképp is zenélni, zenét hallgatni szoktam. A komoly darabok mellett lazításként kedvelem a funkyt és a dzsesszt, vagy két koncert között, egy új darab megtanulása előtt magamat is szoktam szórakoztatni egy-egy Liszt- vagy Chopin-művel. A zenében mindent megtalálok: a jókedvet, a vidámságot, a bánatot. Amit nekem egy mű jelent, azt próbálom továbbadni a közönségnek. A hallgatóság szeretete, a taps, a siker élménye sokszor segített felülemelkedni a mindennapi gondjaimon. És persze ez adja a bizonyosságot, hogy tizenkét évvel ezelőtt jó úton indultam el.

A zenében mindent megtalálok: a jókedvet, a vidámságot, a bánatot. Amit nekem egy mű jelent, azt próbálom továbbadni a közönségnek – mondja Ronald.
Hogy végül hová szeretne eljutni Ronald azon a bizonyos úton? Közeli célként a fiatalember a győri egyetem sikeres befejezését említette, távoli álomként pedig, hogy Magyarországon, Európában ismert és elismert zongoraművész legyen.

– Ehhez viszont sokat kell tanulnom és gyakorolnom. Hála isten ez a szomszédokat – pedig panelben lakunk – nem zavarja. Sőt, a mellettünk élő néni azt tette szóvá, ha nem hallotta, hogy zongorázok. Mikor elköltözött a házból, akkor az utána jövők lelkére kötötte, hogy becsüljék meg azt a finom muzsikát, amit tőlem kapnak ajándékba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túltöltött akkumulátor gázai miatt kerültek kórházba

Gázszivárgás miatt riasztották a győri tűzoltókat az ipari parkba csütörtökön délelőtt. Tovább olvasom