Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Zöldek találkozója

Platánfát ültettek a győriek és az osztrákok közösen Győr-Likócson, ezzel szimbolizálva a közös együtt gondolkodást, együttműködést.

A Zöld Demokraták Szövetsége, Reuter György megyei elnök meghívására győr-likócsi látogatóba érkezett az osztrák zöldek egy küldöttsége Heribert Rahdjian, Bécs VIII. kerülete polgármesterének vezetésével. Kíséretében van Gerhard Jordan, az osztrák zöldpárt (Die Grüne) képviselője és Jutta Sander, a párt bécsi irodavezetője is. Megérkezésük után az osztrák vendégek dr. Ottófi Rudolf győri alpolgármester, valamint dr. Sík Sándor képviselő, dr. Rácz Sándor, a megyei TESZ elnöke és mások társaságában platánfát ültettek el, mégpedig a virágzó nemzetközi kapcsolat jegyében. Azt a közös kívánságot fejezték ki, hogy a magyar és az osztrák zöldek közötti kapcsolat legalább addig tartson, amíg a frissen elültetett fa állni és növekedni fog.

A találkozóra az Európai Zöldek (Europeans Greens) együttműködésének keretében került sor. A program része a likócsi részönkormányzat munkájának, az itt lakó emberek életkörülményeinek megismerése, a likócsi Segítőházban folyó munka megtekintése, valamint a város környezetvédelmi tevékenységének tanulmányozása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az analóg mellett digitálisan is

Szeptember elejétől már Győr egész területén (így a Belvárosban is) elérhető lesz a KábelNET, sőt, ugyanattól a hónaptól már a mosonmagyaróváriak is a ViDaNet ugyanazon szolgáltatásait kapják, mint a megyeszékhelyen élők. Tovább olvasom