Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Zöld tanácsadó iroda nyit Győrben

Lakossági zöld tanácsadó iroda kezdi meg működését a régióban, elindítója a Győr-Moson-Sopron Megyei Társadalmi Egyesülések Szövetsége.
A megvalósításhoz a szervezet az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjából több mint 44 millió forintos, kiemelkedő, 95 százalékos támogatást nyert.

– A most induló program célja, hogy növekedjen a megyében élők környezettudatossága. A munka központi eleme egy zöld tanácsadó iroda megalapítása és működtetése (Győr, Arany János u. 28–32.), amely előadásoknak, tanácsadásoknak, interaktív csoportfoglalkozásoknak ad helyet. Az iroda munkája azonban nem szorul a falai közé – emelte ki a tegnapi projektnyitón Libor Mária projektvezető. – Működését széles körű kampánnyal tudatosítjuk, szakembereink bejárják a megyét és tájékoztatást, képzést tartanak. Emellett kiadványokkal, segédanyagokkal ösztönözzük az elvek gyakorlatba ültetését.
A siker kritériumaként a TESZ mérhető változásokat határozott meg.

Ilyen, hogy a vásárlásnál többen vegyék figyelembe a termékjelöléseket, a környezeti és a csomagolási szempontokat, s a helyi termékek forgalma jelentősen nőjön a kampány hatására. A programban részt vevők többsége képes legyen kiszámolni ökológiai lábnyomát és tegyen annak csökkentéséért.

Cél, hogy emelkedjen a háztartásokban az energiatakarékosságra gondot fordítók száma, többen vegyenek részt a szelektív hulladékgyűjtésben. A célok teljesülését felméréssel vizsgálják majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén többen belföldön nyaralnak

A hazai fesztiválok iránt nőtt idén a nyaralásukat tervezők érdeklődése, akik pedig külföldre… Tovább olvasom