Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Zöld óvoda: kiemelt cél a környezetvédelem

A teljes kihasználtsággal működő bőnyi Szivárvány Egységes Óvoda-Bölcsődében – mely elnyerte a "Zöld óvoda" címet is – hamarosan végeznek az épület felújításával. A nagycsoportosok egy hétig Györgyházán pihenhetnek.

A bőnyi önkormányzat a minisztériumtól kapott pályázati támogatáshoz önerőt is biztosított, hogy megvalósuljon a régi álom, megújulhasson az óvoda. Az évek óta százszázalékos kihasználtsággal működő intézményben nyílászárók cseréje, külső hőszigetelés, akadálymentesítés, mosdók felújítása, padlózatok járólapozása, villamos hálózat korszerűsítése zajlik napjainkban. A műszaki átadás határideje június 30.
– A munkálatok alatt a gyermekek biztonságos elhelyezése után az óvodai élet folyamatosan működik, az intézményhez tartozó konyha zavartalanul üzemel. Az óvoda programjában kiemelt feladatok közé tartozik a hagyományőrzés, az egészséges életmódra nevelés és a környezetvédelem. Ennek megfelelve idén negyedik alkalommal rendeztük meg a gyermekeink körében közkedvelt mesemondó délutánt. A rendezvény célja a könyvek megszerettetése, a szép, érthető beszéd fejlesztése – mondta el Tanyó Lászlóné óvodavezető.

Óvoda –  A legjobb mesemondók a bőnyi intézményben adhattak számot tudásukról.
Óvoda – A legjobb mesemondók a bőnyi intézményben adhattak számot tudásukról.


– A helyi vállalkozóknak köszönhetően a mesét mondó gyermekek könyvjutalomban részesültek. "Zöld óvodai" címünknek eleget téve nagy gondot fordítunk környezetünk védelmére, óvására. Több folyamatos programunk közül kiemelkedő az erdei óvodánk. Idén tizennegyedik alkalommal biztosítottuk Györgyházán a győrszentiváni vadásztársaság segítségével nagycsoportos gyermekeink egyhetes részvételét.

Ennek keretében a gyermekek a helyszínen óvodapedagógusaink által összeállított gazdag, színes programokon vettek részt. 2009-ben a törvény adta lehetőséget kihasználva kialakítottuk óvodánkban az egységes csoportot, melyben 15 kiscsoportos és öt, kétévesnél idősebb, bölcsődéskorú gyermek tölti együtt napjait.

A szakgondozó és a bölcsődei gondozói továbbképzéssel rendelkező óvodapedagógusok összehangolt munkájának köszönhető, hogy a fiatal, munkában álló anyukák körében közkedvelt ez az ellátási forma. Intézményünk fogadja a faluban élő sajátos nevelési igényű óvodás gyermekeket is.

A megújult óvoda mellett idén nyáron helyi vállalkozó segítségével fejlesztőszoba kialakítása is megtörténik. Ezzel valóra válik, hogy méltó helyen tud foglalkozni a rászoruló gyermekekkel logopédus, gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bőnyi iskola: ahol a név kötelez

A Bőnyi Szent István Király Általános Iskolában a diákoktól elvárják, hogy magatartásuk,… Tovább olvasom