Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Zöld mázzal fedett mögöttes szándékok

Zöld máz fedi el a néha követhetetlen mögöttes politikai szándékokat már évtizedek óta a Duna-vitában – véli dr. Kenese László, az Autentik Csoport ügyvezető tulajdonosa, aki támogatja népi kezdeményezésünket.
– A hivatalos politikai álláspontok mögöttes szándékait zöld máz fedi Duna-ügyben. E mögöttes szándékok egy sajátos politikai gondolkodást tükröznek. Pedig nem szabadna összemosni a természethez nem nyúlunk és a természethez okosan nyúlunk hozzá alapállást. E kettő ugyanis korántsem azonos – hangsúlyozta a vállalkozó.

Dr. Kenese László
Dr. Kenese László

– Ma oly sokszor hivatkozunk Széchenyi Istvánra, de mintha elfelejtenénk, hogy amikor megjelent a Hitel című munkája, mekkora közfelháborodást okozott vele. Aztán azt is mintha figyelmen kívül hagynánk, hogy ő szorgalmazta a Tisza és az Al-Duna szabályozását is, mindannyiunk javára és szolgálatunkba állítva a vizeket. Mi a Németh-kormány ideje óta csak alibiszövegekkel és -megoldásokkal próbálkoztunk, de az itt élők érdekeivel egyik kormány sem törődött. Azokat a szakembereket pedig, akik a mindenkori hivatalos állásponttal szemben a megoldásokat keresték, szinte mind félreállították. Erre az utóbbi napokban is akadt példa. Mára odáig jutottunk, hogy a dunai vízi erőmű minden hasznát a szlovákok szedik, mi pedig viseljük ennek minden hátrányát. Talán nem köztudomású, hogy az osztrákok gyártotta turbinákért mi még most is árammal fizetünk – mondja dr. Kenese László.


– Azért támogatom a Kisalföld Vizet a Dunába! kampányát, mert itt élek a Szigetközben, s látom, hogy itt mi történik. Innen pedig egészen más látszik, mint amit a magas íróasztalok mögül látni lehet. Ez nem bal- vagy jobboldali, ellenzéki vagy kormánypárti álláspont, hanem egy helyi ember véleménye, mely remélem, hogy találkozik sok ezer itt élő polgáréval.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogathajtó versenyt rendeznek Abdán a hétvégén

A teljes program megtalálható anyagunkban. Tovább olvasom