Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Zöld lámpát kapott az Audi győri gyárának bővítése

Környezethasználati szempontból nincs akadálya a győri Audi gyár bővítésének: a debreceni székhelyű természetvédelmi civil szervezet fellebbezését elutasították.

Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség a debreceni székhelyű természetvédelmi civil szervezet fellebbezését elbírálta és helyben hagyta a környezethasználati engedély kiadásáról szóló első fokú határozatot - mondta újságíróknak Németh Zoltán, a győri székhelyű észak-dunántúli környezetvédelmi hatóság igazgatója pénteken.

Ez azt jelenti, hogy lehetővé válik a győri Audi gyár fejlesztése. A főfelügyelőség döntésével az Audi gyár beruházásával kapcsolatos környezetvédelmi tárgyú engedély másodfokon jogerőre emelkedett.

Ennek megléte az építési engedélyezési eljárás fontos feltétele. Az építési engedély ugyanis csak a környezethasználati engedély birtokában adható ki - magyarázta az igazgató.

Az Audi mintegy 900 millió eurós beruházás keretében bővíti győri kapacitásait 2013-ig, s ezzel közvetlenül 1800 munkahelyet hoz létre.

Ide kattintva olvashat és nézegethet fotókat az Audi erdőtelepítési projektjének második üteméről az Autopro.hu oldalon!

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. rendi 2011. április 19. 07:49
  „háté... Elárulok neked egy titkot a Németek Környezetvédelmi politikája 2x olyan erös és szigoru mint a miénk..Söt a MAgyarok mindenben keménykednek a Multikkal ,hogy meg feleljenek a környezet védelmi szabályoknak és érdekes eddig mindenben megfeleltek..
  JA ÉS MIIS UGYAN UGY ADÓZUNK MINT TE SÖT LEHET ANNYIT MINT AMENNYIT TE KERESEL ugy hogy semmi lelkiismeret furdalásom nincs az adózással kapcsolatban!!
  Te csak edd meg a bogaraidat meg a cserjéket én és mi meg amit a multiktol kapunk gyümölcsöt esszük ( amiért meg dolgozunk )”
 • 41. fortuna54 2011. április 18. 21:26
  „háté.Te már egészen bebogarasodsz.”
 • 40. Agent 2011. április 18. 19:37
  „39, ennek fuss neki még egyszer, mert kissé homályos volt az üzenet:) Én is "itt" adózok, nem is keveset, viszont az értelmetlen dolgok írása, fújjolás mindenre ez lenne a haza védelme? Eléggé szegényes.”
 • 39. háté 2011. április 18. 17:20
  „Audisták -Agent és a többiek!
  - míg, ti pénzt tesztek el azért szövegeltek,
  - én pénzt adok ki, mert itt adózók!
  -ugye mekkora különbség, én védem hazámat környezetemet, ti eladjátok a multiknak, zséknek.”
 • 38. poltergeist84 2011. április 17. 22:30
  „35. Agent!

  Első kézből tudom, hogy a karikagyár mennyire komolyan veszi ezt, hiszen minden nap szembesülök vele. :) Meg hát németek, szóval biztos utánajártak aminek kellett. Én Háténak írtam, hogy mitmerrehogyan, és nem az Audira gondoltam, csak úgy nagy általánosságban, de azért köszi a kiigazítást. :)”
 • 37. pancser 2011. április 17. 19:18
  „Csak örülni tudok az Audi beruházásnak, mint ahogy örülök az üzletláncoknak, mindennek ami könnyebbé szebbé teszi az életünket. aki meg árvalányhajra vágyik, segítek neki. Van az alföldön elég elvadult rizsföld "háté" veheti a jurtáját és ősi módon élvezheti a természetet. Jó messze lesz legalább, nem lesz internet, multi csak, bivaly .........magányosan.”
 • 36. N.G 2011. április 17. 17:05
  „Kedves háté !
  Ott már nemfognak élni az utódaik! Főleg ha körbe lessz kerítve!
  Ha már erről beszélünk akkor gondolom ön nyugdíjas mert azok érnek rá ilyen ügyekkel foglalkozni, az árvalányhajjal meg a bogarakkal ! De ha itt tartunk sok olyan embernek fog az audi munkát adni ahol lehet van 2 gyerek és csak annyit keresnek a szülők sajnos hogy a napi kenyerük meglegyen a gyerekeknek! Ilyenre is kellenek gondolni de ha valakinek többet jelent egy bogár meg egy növény mint egy ember az építesse meg magának meg a nóé bárkáját de szerintem két bogárnak nem kell akkora hajó aztán üljön be velük egy csónakba és úszon el velük a Rábán amennyire csak messze lehet és babusgassa őket ha abból megél! Kinek nem inge az meg ne vegye magára!”
 • 35. Agent 2011. április 17. 16:25
  „33.
  "hogy a természetet tönkreteszik a multik a profitjuk miatt"

  Itt azért az ilyen kijelentések előtt jó lenne tájékozódni kicsit, lehet, hogy kevés lenne sokak képzelőereje ahhoz, hogy megértsék, milyen környezetvédelmi irányítási rendszerrel dolgozik pl. az Audi és ez milyen szigorú eljárásokat, előírásokat tartalmaz.
  http://www.iso.org/iso/iso_14000_essentials”
 • 34. Agent 2011. április 17. 16:21
  „30
  "Ebből jól látszik két helyen nem fordulsz meg sosem, a konyhában és a piacon. Gondolom te vagy az aki a tescóban veszi a frissen újramelegített fagyasztott pizzát meg az újracsomagolt romlott húst. ..."

  ...te már csak tudod:)

  31.
  "Itt éltek őseink, itt élünk mi, és itt fognak élni utódaink, ti és a multik, csak ideiglenesen bitoroljátok a földet.
  Nem lesz újabb húsz év, a további rablásokhoz az idegenek részéről, - remélem!"

  Meg az őseink előtt itt éltek az avarok, meg azok előtt még ki tudja kik:)
  Ne aggódj, a világ változik, fejlődik, az élet megy tovább, hőbörögni persze alanyi jog továbbra is.”
 • 33. poltergeist84 2011. április 17. 14:56
  „Én értem Háté úr álláspontját is, van is benne igazság. Természetesen nem szabadna tétlenül nézni, hogy a természetet tönkreteszik a multik a profitjuk miatt, csak tudjátok, amíg a magukat természetvédőknek nevező egyének, szervezetek egy komolyabb összeggel megvesztegethetők, addig kár is erről beszélni, mert úgysem tudunk ellene tenni. Ők is csak addig ugrálnak, amíg meg nincsenek kenve, és ezért is csinálják.Minden újításnál, építkezésnél lehet találni valamit, amit a beruházás "veszélyeztet". Erre rácsapnak, és addig óbégatnak, amíg meg nem kapják a jussukat. És nem ők az egyedüli ilyenek, mondanék még mást is, de nem mondok, mert senkit nem akarok megsérteni. Az elhivatottság csak addig tart, amíg be nem tömik a szájukat néhány köteg húszezressel. Onnantól csend van. És mi, néhányszázan rohadtul kevesek vagyunk ennek a megváltoztatásához. Úgyhogy én a kisebbik rosszat választanám, és azt mondom: legalább akkor munkahelyeket teremtsenek. Ezzel, ha a természeten nem is, de a kisemberen valamilyen szinten segítenek.”
 • 32. fortuna54 2011. április 17. 14:43
  „háté.Öseid itt éltek,de utódaid szép számmal kezdenek lelécelni.Mobil a világ,nem élhetünk árvalányhaji nosztalgiázással.Az embereknek munka kell,a bogarak meg költözzenek máshová.”
 • 31. háté 2011. április 17. 13:02
  „29. N.G -És ezt olyan mondta aki ott volt katona-
  Ja ismerős a téma ugye: anyósom barátnőjének az ismerőse hallotta félfüllel, hogy mondták.

  Tudod én, itt születtem, itt nőttem fel és bizony olyan, annyi volt az árvalányhaj, mintha egy gabonaföld lenne.
  Pedig akkor még reptér, is volt itt! -csak, hogy tudd hol dolgozol!

  Nektek audi-multi-kulti védő egyéneknek, ez a föld csak egy terület, nekem és még sokaknak, szülőföldem a hazám!
  Itt éltek őseink, itt élünk mi, és itt fognak élni utódaink, ti és a multik, csak ideiglenesen bitoroljátok a földet.
  Nem lesz újabb húsz év, a további rablásokhoz az idegenek részéről, - remélem!”
 • 30. Learten 2011. április 17. 12:22
  „"10. Agent 2011.04.16. 17:20 "...Ne mizériázzál már a cukorral, hacsak nem két pofára gyűröd és eszel meg egy kilót hetente, nem számottevő, hogy mennyibe kerül.
  Ha meg hiányzik a hazai, szaladj ki a piacra, aztán vedd meg az őstermelőktől, nem mondhatod, hogy nincsen választék. ..."

  Ebből jól látszik két helyen nem fordulsz meg sosem, a konyhában és a piacon. Gondolom te vagy az aki a tescóban veszi a frissen újramelegített fagyasztott pizzát meg az újracsomagolt romlott húst. ...

  Audi témához nem szólok hozzá, sokszor sokhelyen leírtam már. Mindenesetre az ügymenet bizonyítja mennyit érnek itthon a törvények és szabályok.”
 • 29. N.G 2011. április 17. 10:53
  „Látod Háté!

  Megmondtam neked mikor katonai gyakorló pálya volt kit érdekeltek a galacsinok!? És ezt olyan mondta aki ott volt katona! Erről ennyit!
  Köszönöm a megerősítésed Rendi!”
 • 28. rendi 2011. április 17. 07:47
  „Ja és mégvalami a DEBRECENIEK ne a mi térségünkel foglalkozzanak hanem a saját dolgukkal kb: 350 km. választ el minket egymástol ...Foglalkozzanak a HORTOBÁGGYAL az közelebb van és az Természetvédelmi Terület..”
 • 27. Agent 2011. április 17. 07:46
  „19, nyugalom, ne stresszeld magadat, azért, mert másnak más a véleménye, nem kell dührohamot kapni.
  A sok idegeskedés pedig a legfőbb egészségromboló, szóval ne aggódj az én egészségi állapotom miatt:)”
 • 26. rendi 2011. április 17. 07:42
  „Az a baj ,hogy semminek sem tudtok örülni ....itt van egy UJJ munkalehetöség és többen inkább a szaros bogarakkal és növényekkel vagytok elfoglalva ahelyett ,hogy több 1000 család megélhetését néznétek..!!!!!!!!!!!!Akkor amikor a szarházi politikusaink a saját zsebüket tömik és senki sem tud ellene tenni ti meg inkább ( aki a fejlesztés ellen van ) még segittitek is öket a támogatásotokkal. Én itt voltam Katona 1988-ban és amikor az OROSZOK lánctalpasokkal végig rohantak a területen senkit sem érdekelt a GALACSIN - meg a CSIMBOK sem ...miért ???????????
  VAgy talán kevés volt az AUDI által kinyalt segg a fejlesztéshez ?? Az AUDI 5 év alatt többet tett GYÖRÉRT mint az összes politikus 10 év alatt és ez tény nem képzelgés ( nézzetek utána )
  Amugy meg a növényeket én is szeretem de addig amig a boltban pénzel fizetek és nem boglárkával addig sajna nyer a MUNKA !!!!!!!!!!”
 • 25. poltergeist84 2011. április 17. 07:16
  „Ja, mielőtt még elfelejtem, kiegészítés: tegyük fel, hogy a karikagyár Magyar. S mint olyan, a Magyaroké, és jól is megy, mint most. Nem tudom milyen "szurkoló" vagy, Vörös, Narancs (mondjuk az nyilván nem), Zöld, vagy Árpádsávos, de szerinted bármelyik ezek közül, de tényleg bármelyik, egy adandó alkalommal, amikor a nagykutyáik megtömhetik a zsebüket, nem adnák el ugyanúgy, ahogy eddig a többi gyárat? Őszintén...”
 • 24. poltergeist84 2011. április 17. 07:04
  „Jajj, de szeretünk politizálni mindjárt... szájkaratésok... Basszus, csak ez megy ebben a rohadt országban, és ezért tartunk, tartotok itt. Kígyót-békát kiabálni a másikra Háté-val az élen: az megy...
  Tessék, kedves fórumozók, szóljatok le, szóljatok be, nem érdekel. Én látom, hogy ezt az országot már régen el... rontották, és most inkább arra kéne koncentrálni, hogy a melós legalább valahogy megéljen. Nem, Háté úr, nem vagyok se fideszes, se komcsi, de még csak szélsőjobbos se, mert ezek a pártok mind csak addig csábítanak, amíg rájuk szavazol, vedd már észre! A pénz, meg a hatalom mindenkit megront, nem kell itt adni az szendeszüzet. Én csak azt mondom, hogy kell a karikagyárnak a csarnok, igenis adjon melót a melósnak, aki majd adjon kaját a gyerekeinek. Ne hozd már ide a múltat, meg hogy kiprivatizálták az országot. Igen, így volt, de tudsz rajta változtatni? Szemétség volt eladni az országot, igen. De szerinted, ha az Audi nem csinálna új csarnokot, nekünk lenne újra cukorgyárunk? Vagy Ganz-unk? Vagy akármink? NEM! Most Audink van. Vagyis nem a miénk, de legalább nekünk is hoz pénzt. Ez fáj annyira, vagy az, hogy Te nem kapsz belőle? Úgyis tudom, hogy Audis bértollnoknak fogsz hívni, (mert ehhez nagyon értesz) csak van kettőnk között egy alapvető különbség: engem ez rohadtul nem érdekel. Szórd a ganét másokra, rám, vagy kapj idegrohamot, de én örülök ennek a beruházásnak. Jót tesz az infrastruktúrának, legalábbis egyenlőre. Ebben az esetben, ami most van, ez a jó nekünk, meg Neked is, még ha nem is ismered be. Igaz, jobb lenne, ha lennének gyáraink, saját gyáraink, mint a cukorgyárak, meg a Ganz, a kekszgyár, stb, de MÁR NINCS. Igen, akkor ezt el... rontották. Szemétség volt. De nem tudsz rajta változtatni. És most éppen hogy beruházók kellenek az országnak. Ha már a termékeinket nem veszik, legalább a munkaerőnket vegyék a külföldiek. Ebből is megélünk, tudod? Részemről ennyi.”
 • 23. lászló8 2011. április 17. 06:37
  „10. Agent
  Nagyon tetszik amit írtál,minden "szavaddal"egyetértek!!!”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még szerződéskötés előtt érdemes tanácsot kérni

Jobban megnézzük, milyen autót, tévét veszünk, mint hogy milyen banki szerződést írunk alá. Az… Tovább olvasom