Kisalföld logö

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 18°C Még több cikk.

Zenit-díj a győri tanárnak

A „Zenit 41" Apáczai-diploma ezüstdíját vehette át a napokban Richnovskyné Mosonyi Katalin, a győri Fekete István Általános Iskola tanára. A rangos elismerést azok vehetik át, akik hivatásuk gyakorlása során kiemelkednek szorgalmukkal, kitartásukkal, minőségi munkájukkal.
Nyelvi gyakorló anyagokat készít, munkaközösség-vezetőként, a tanulás-tanítás minőségi kör vezetőjeként és megyei listás szakértőként is segíti kollégái munkáját.
Apáczai Csere János szellemiségének továbbvitelét és ápolását célozza a róla elnevezett kiadó alapította „Zenit 41" Apáczai-diploma, amelynek ezüstdíját a napokban Budapesten vette át Richnovskyné Mosonyi Katalin, a győri Fekete István Általános Iskola és Óvoda tanára. A díj elnyerésére pályázatot kellett benyújtani, amelyet egy öttagú grémium bírált el. A zsűri indoklásban kiemelte: Richnovskyné Mosonyi Katalin tehetséges fiatal tanítóként kezdeményezte a városi szépkiejtési versenyt, amelyet minden évben megszervez. Hitvallását kifejezi az osztálytermében látható gondolat: „Egyetlen gramm tapasztalat többet ér egy tonna teóriánál."

A felterjesztést az intézmény igazgatója, Kaszás Lászlóné nyújtotta be, a pályázat elkészítésében Takács Miklós, az Apáczai Kiadó megyei referense működött közre.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetértés a pólusprogramról

A tegnapi győri közgyűlés legnagyobb érdeklődésre számot tartó napirendi pontja a pólusprogramról szóló beszámoló volt. A Kisalföld a múlt héten számolt be arról, hogy az új városvezetés az utóbbi fél évben hatról egyre csökkentette az előkészítő csapat létszámát. Ottófi Rudolf alpolgármester ezt azzal magyarázta, hogy az állam jelenleg éppen átdolgozza a pólusprogram alapkoncepcióját, s amíg ez nem ismert, gyakorlatilag alig akad tennivaló. Tovább olvasom