Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Zenészek az antikvásáron

Győr - Rengeteg hangszerrel, az azokból felcsendülő rögtönzött örömzenéléssel szeretné ünnepelni születésnapját Győr régi piacterén, a Dunakapu téren vasárnap a régiségvásár. Ezért már tegnap a sétálóutcán megkezdődött a zenésztoborzás.

˝Jöjjön egy kicsit zenélni!˝ – a Big Ben Club teraszára sorakoztatott hangszerekhez szólították a Baross úton sétálókat: ha van kedvük, szólaltassák meg azokat. Hamar hajlandóságot is mutatott erre több arra járó, de volt azért ebben némi szándékosság. A Győri Régiségvásár sajtótájékoztatóját tartották ugyanis ott és az antikpiac szervezői legújabb tervüket illusztrálták így ˝beépített emberekkel˝. Vasárnap a szokásos forgatagot hangszer- és zenebörzével akarják kiegészíteni, ehhez toboroznak zenészeket. Hogy milyen könnyű csatlakozni kezdeményezésükhöz, azzal is bemutatták, hogy az újságírók kezébe is ütő- és rázóhangszereket adtak.

– A győri éttermekben korábban szinte mindenhol élő zene szólt, ennek a hagyománynak az újjáélesztését szeretnénk ösztönözni. Ezért fellépési lehetőséget nyújtunk, bármilyen műfaj képviselői, profik, amatőrök is jöhetnek, egymás koncertjébe bekapcsolódhatnak, sőt, akár még a zenekedvelő közönség is. A vendéglősök pedig megismerkedhetnek velük – mondta el a régiségvásárt szervező Antikexpo Kft. ügyvezető igazgatója, Németh István és hozzátette: így akarják ünnepelni, hogy már 11 éve rendezik meg a Győri Régiségvásárt. S ezentúl a szokásos forgatagot tematikus kínálat is kiegészíti, azaz egy-egy tárgykör mindig főszerepet kap.

A zenészek jelentkezhetnek augusztus 16-án a helyszínen, de még jobb, ha ezt mielőbb a Szabadsajtó utcai régiségboltban vagy a 20/943-5978-as telefonszámon megteszik. Már van tucatnyi jelentkező, a vásári árusok közül is akad olyan, aki elhozza zenekarát, és megalakult az alkalmi Antikexpo együttes, amelyben Németh István a basszusgitáros. Vasárnap azonban a hangszereket nemcsak megszólaltatni, kipróbálni, hanem megvásárolni is lehet, vagy cserélni, eladni.

Délelőtt fél tizenegytől folyamatosan zenélnek a fellépők, köztük Hegedűs Róbert győri gitárművész, aki elmondta: Ausztriában rendszeresen rendeznek régi hangszereknek vásárt, használóiknak találkozót. Szerinte jó ötlet a győri kezdeményezés, ami műfaji határokat átlépő spontán zenélési alkalmat, a fiataloknak bemutatkozási lehetőséget teremt. ˝A rögtönzött közös zenélés izgalmát ki nem hagynám.˝
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színház: harminc éve a legnagyobb felújítás

Győr - A színházi törvény alapján az országban a legnagyobb extratámogatást a Győri Nemzeti Színház… Tovább olvasom