Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Zavargások thai masszázzsal

Bangkok–Győr - Belekóstoltak a megszállt reptér mindennapjaiba, az alkalmi thai masszázsba, de szerencsére a zavargások részleteiről csak a hírekből értesültek azok a magyarok, akik 10 naposra tervezett útjuk helyett 13 nap múltán vergődtek haza Bangkokból.
Micsinai Jánosnak nagy tapasztalata van a turizmusban: 13 éve a családi vállalkozás részeként utazási irodát működtet. November 19-én tizenötöd magával egy olyan szakmai útra indult a családfő, amelynek célját az utazásszervező kínálata: a Bangkok–Phuket–Pattaya útvonal jelentette.

– Tisztában voltunk vele, hogy Thaiföldön gyakoriak a zavargások, de azt egyikünk sem gondolta, hogy ezúttal a reptér jelenti a célpontot– idézi fel a történteket a hétfőn éjszaka hazaérkezett férfi.

– A bangkoki repteret kormányellenes tüntetők szállták meg, a területet teljesen lezárták, onnan a ki- és bejárást egyszerűen lehetetlenné tették – emlékezik vissza a történésekre Micsinai János.

Thai találékonyság: A többnapos várakozás ideje alatt órákon belül megjelentek a reptéren a mozgóárus büfék, a masszázst kínáló vállalkozók.
Thai találékonyság: A többnapos várakozás ideje alatt órákon belül megjelentek a reptéren a mozgóárus büfék, a masszázst kínáló vállalkozók.

A csoport Szingapúr felé próbált kerülőutat keresni, de azután gyorsan rájöttek, ez a menekülők többezres tömege miatt szinte lehetetlen. Így 1200 kilométert autóbuszon megtéve, Pattayára vették az irányt. Ott nyugalom és béke várta őket, így némiképp pihenhettek egy keveset, ezzel együtt pedig közelebb kerültek Bangkokhoz, a szükségből felállított katonai reptér területéhez is.

– Semmiben, így a hazatérésünk időpontjában sem voltunk biztosak, de a körülményekhez képest nagyon jó ellátást kaptunk – folytatta az utazási szakember. – A katonai puccsok országában legutóbb két éve történt hasonló zavargás, s véleményem szerint mindez most azért kapott ekkora hírverést, mert a lezárt reptér miatt megállt az élet. Ilyen módon nagy szerencsénk volt, hogy nem ebben az időben szállt le a mi gépünk. Az alkalmi, U-Tapao katonai reptéren 8 órát álltunk sorba, több órát jelentett a becsekkolás és több mint egy órát még a gépben várakoztunk.
Micsinai János élete egyik legnagyobb kalandjának tartja a történteket, de elárulta: örült, hogy tegnap végre a megszokott helyén, az irodájában kezdhette a napot.
Micsinai János élete egyik legnagyobb kalandjának tartja a történteket, de elárulta: örült, hogy tegnap végre a megszokott helyén, az irodájában kezdhette a napot.

Maga a visszaút 12 órás, úgyhogy finoman szólva is viszontagságos körülmények közepette értünk haza.

Micsinai János szerint a héten már minden bizonnyal teljesen helyreáll a rend, a király tekintélye ugyanis egyedülálló, s a születésnapján senki nem merné kockáztatni a békét. Az itthoni és a thai szakmai szervezetek is segítették a magyar csoport tagjait, s természetesen fizették a pluszköltségeket. A repülőgépekre váró többezres tömeg a szabad ég alatt várt. A thaiak találékonyságára jellemző, hogy órákon belül megjelentek a kifőzdék étellel, itallal, hideg sörrel, s a mozgó masszázsszalonok szolgáltatásait is igénybe lehetett venni.

Már most van jelentkező

Hihetnénk, hogy a történtek után pang a turizmus, de a thaiföldi körutak kivételes népszerűségére jellemző, hogy az utakra Phuket, Pattaya és Koh- Samui célpontokkal már az ünnepekre és januárra is van foglalás. Az üdülőjáratok – Bangkokot kihagyva – közvetlenül a célállomásokra érkeznek.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mission Impossible: Széchenyi tér

Győr - Olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy a felújítási munkálatok miatt a Széchenyi tér… Tovább olvasom