Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Zárva a Baross híd - Visszatér a régi rend a 821-es főúton vasárnaptól!

A 821-es főút Kálvária utcai jelzőlámpás csomópontban vasárnaptól a régi forgalmi rend szerint közlekedhetnek az autósok.

Röviddel ezelőtt értesült a kisalfold.hu, hogy befejeződött a szakmai egyeztetés, vasárnaptól visszatér a régi rend: a 821-es főút Kálvária utcai jelzőlámpás csomópontban. 

Az eredeti sávkiosztás szerint ismét balra-egyenes, egyenes és jobbra kanyarodó sávok állnak az autósok rendelkezésére. 

A rendőrség, az állami közútkezelő, a Volán, az önkormányzat, és a városi útkezelő szervezet szakemberei arra jutottak, hogy ezzel nem szenved hátrányt az a 220 autóbusz sem, amely naponta halad át a felüljárón a Kálvária utca felé.

Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivője figyelmeztetett: nem lesz olyan jó a helyzet, mint a Baross híd lezárása előtt. Várhatóan azonban csökkenni fog néhány perccel az elmúlt napokban tapasztalt várakozás.

További jó tanács: érdemes elkerülni a Buda utcából történő balra kanyarodást. Mindössze 5 másodpercig mutat zöldet itt a lámpa, amin nem terveznek változtatást, mert a Tihanyi Árpád út forgalma nagyobb. A közlekedőknek azt javasolja: a Bartók Béla-Eszperantó-Mészáros Lőrinc utca dupla sávos becsatlakozását használják inkább, ott ugyanis vannak szabad kapacitások.

Kijavítják a hibát

Több olvasónk jelezte, hogy a kerékpárosok csak nehézségek árán tudják használni a vasúti és a vidéki buszpályaudvart összekötő gyalogosaluljáró nádorvárosi oldalán felszerelt kerékpár tolósínt. Az útkezelők szóvivője azt válaszolta: megvizsgálták a kérdésest rámpát. Úgy találták, hogy egy helyen valóban belóg a tolási sávba az aluljáró korláttartója. Az észrevételt jelezték az illetékes állami közútkezelő cégnek, amely hamarosan kijavítja a hibát.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekmentő eszköz a győri kórháznak a borkínálás forintjaiból

Új infúziós pumpát adtak át csütörtökön a győri kórház gyermekintenzív osztályának. Tovább olvasom